Ce efecte are asupra oamenilor o conexiune proastă la internet [STUDIU]

17.03.2016
Ce efecte are asupra oamenilor o conexiune proastă la internet [STUDIU]

O conexiune slabă la internet poate avea efecte asupra corpului uman, potrivit unui nou studiu realizat de Ericsson. Conform cercetării, numită „The Stress of Streaming Delays”, stresul experimentat de cei care încearcă să încarce un clip video pe o conexiune de internet proastă este comparabil cu cel experimentat atunci când se uită la un film de groază.

Cercetătorii au măsurat activitatea cerebrală şi pulsul a 30 de voluntari puşi să folosească de pe mobil internet de mică viteză.

Atunci când au trebuit să ruleze un clip video, ritmul cardiac le-a crescut cu 38%, iar nivelul de stres cu până la 34%. Mai mult, potrivit Ericsson, doar două secunde de buffering pot dubla nivelul de stres.

După o aşteptare mai mare de şase secunde, nivelul de stres scade, deoarece utilizatorii se resemnează cu situaţia.

Puteţi vedea studiul complet online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult