Google are un nou partener pentru Project Loon: agenţia spaţială franceză CNES

15.12.2014
Google are un nou partener pentru Project Loon: agenţia spaţială franceză CNES

Project Loon, iniţiativa Google de a oferi acces Internet wireless cu ajutorul unei reţele de baloane, a trecut în ultimul an de câteva jaloane importante din evoluţia sa. Implicarea unui partener cu experienţă este însă întotdeauna binevenită, aşa că cei de la Google au semnat un parteneriat cu agenţia spaţială franceză Centre National d’Etudes Spatiales pentru dezvoltarea viitoare a proiectului.

În cursul acestui an, Google a anunţat câteva reuşite printre care se numără testarea cu succes a unui nou sistem software de predicţie a curenţilor, un sistem de control mai bun, prima incursiune în stratosferă, atingerea unei perioade de zbor de peste 100 de zile şi testarea primei celule LTE în locul punctelor de acces wireless. Pentru a putea merge mai departe, Project Loon are nevoie de noi parteneri, iar printre aceştia se numără acum şi agenţia spaţială franceză.

Centre National d’Etudes Spatiales (CNES) are o tradiţie îndelungată în acest domeniu, agenţia spaţială franceză experimentând cu baloanele stratosferice de jumătate de secol şi având o echipă consistentă de ingineri şi cercetători cu experienţă. Google şi CNES nu au dat prea multe detalii despre natura acestei colaborări, afirmând doar că americanii vor beneficia de experienţa agenţiei spaţiale franceze în proiectarea şi construcţia baloanelor, în timp ce partenerii vor primi o mână de ajutor pentru cercetarea stratosferei, pentru analiza găurii din stratul de ozon de deasupra Antarcticii şi pentru proiectarea unor sisteme de recuperare a baloanelor care au ajuns la finalul ciclului de viaţă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News