Google şi ASUS parteneri pentru dezvoltarea unui nou router OnHub

28.10.2015
Google şi ASUS parteneri pentru dezvoltarea unui nou router OnHub

La doar câteva luni de la apariţia pe piaţă a routerului OnHub, realizat de TP-LINK, Google a lansat încă un produs din această serie, de data aceasta dezvoltat de ASUS. Aceasta poartă numele ASUS OnHub şi păstrează designul modelului precedent, însă vine cu un preţ mai mare şi capabilităţi extinse. Desigur, noile routere Google sunt dedicate celor care au nevoie de performanţă wireless ridicată şi celor care doresc să se pregătească de inevitabila explozie a pieţei de produse Internet of Things.

Cea mai mare diferenţă faţă de modelul TP-LINK este noul Wave Control. Acesta oferă posibilitatea de a folosi gesturi ale mâinilor pentru a modifica diverşi parametri. De exemplu, unul dintre dispozitivele conectate poate primi o lăţime de bandă mai mare din partea routerului folosind o mişcare a mâinii, însă nu este tocmai clar cum poate fi identificat respectivul dispozitiv. Având în vedere că aplicaţia de configurare poate să facă ceva similar, este posibil ca noul ASUS OnHub să ţină minte un dispozitiv preferat pe care să îmbunătăţească semnalul atunci când este nevoie.

În afară de implementarea acestui sistem, nu este tocmai clar ce alte diferenţe hardware există faţă de vechiul model. Noul OnHub va dispune de asemenea de antene radio pe o rază de 360 de grade şi arată în mare parte la fel. În cazul în care utilizatorii nu simt nevoia de a folosi Wave Control, probabil că diferenţa de preţ nu este justificată. Vechiul OnHub se găseşte în magazine la preţul de 199,99 dolari, în timp ce ASUS OnHub costă 219,99 dolari.

Recent, Google a anunţat un nou update software pentru router-ul TP-LINK, care va implementa un nou algoritm inteligent pentru gestionarea antenelor. Acesta va oferi routerului capabilitatea de a identifica şi activa antenele potrivite fiecărui dispozitiv, în funcţie de distanţă pentru a asigura cel mai puternic semnal posibil. Se pare că şi ASUS OnHub va beneficia de funcţionalitate similară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult