TP-Link prezintă noua generație de routere Wi-Fi 7 a companiei

15.11.2022
TP-Link prezintă noua generație de routere Wi-Fi 7 a companiei

Cu actualele standarde Wi-Fi 6 și 6E devenite o apariție comună în casele utilizatorilor, TP-Link a decis că este momentul să facă trecerea la echipamente Wi-Fi 7, oferind viteze de până la 24Gbps pentru dispozitivele conectate în modul wireless.

Interesant este că specificațiile Wi-Fi 7 menționează o viteză maximă teoretică de 40Gbps, din care modelul de top Archer BE900 ar urma să ofere puțin peste jumătate. Însă chiar și așa, vorbim de viteze mai mult decât duble decât cele posibile cu generația anterioară de echipamente compatibile Wi-Fi 6E. Singura problemă ar fi că nu există dispozitive compatibile Wi-Fi 7, deocamdată.

Astfel, pentru dispozitivele actuale vorbim de viteze de până la 6Gbps atenție la conectarea prin rețele Wi-Fi în banda de 5 Ghz și 6 Ghz, folosind actualul standard Wi-Fi 6E. Cât despre viteza efectivă de conectare la internet, portul WAN suportă viteze de până la 10 Gbps. Totodată, prin rețeaua LAN vitezele maxime sunt de 2.5Gbps per dispozitiv.

Ceva mai puțin costisitor, modelul Archer BE800 reduce la 19 Gbps viteza disponibilă prin conexiunile Wi-Fi 7, dar păstrează viteza de conectare WAN de 10 Gbps. Dispozitivul include și optimizări pentru gaming, cum ar fi un Game Panel an din care poate fi prioritizat traficul pentru jocuri bun în defavoarea altor sarcini de download. Totodată, prin conexiunea internet sunt disponibile viteze de până la 10 Gbps, folosind cele 2 porturi dedicate pentru gaming.

Poziționat și mai jos, modelul Archer BE550 vine cu o viteză maximă de 9,3 Gbps în modul wireless și 2.5 Gbps prin conexiune ethernet.

Fiecare dintre modelele sus amintite suportă extinderea acoperirii bun prin conectarea cu alte echipamente TP-Link, în modul EasyMesh.

Noua generație  de routere TP-Link va fi disponibilă din prima parte a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult