Maimuța NFT a actorului Seth Green, „răpită” în urma unui atac de tip phishing

25.05.2022
Maimuța NFT a actorului Seth Green, „răpită

NFT-urile s-au bucurat în 2021 de o creștere imensă, în special datorită faptului că multe vedete au cumpărat astfel de conținut digital. Bored Ape Yacht Club este unul dintre cele mai populare și mai valoroase colecții de NFT-uri din lume, iar acest lucru le face o țintă bună pentru hackeri și scammeri. După câteva furturi de  maimuțele plictisite deținute de persoane nu tocmai publice, actorul Seth Green a devenit victima unui atac de tip phishing, în urma căruia mai multe NFT-uri au fost furate, inclusiv maimuța cu numărul 8389, pe baza căreia acesta plănuia să realizeze un serial animat.

NFT-ul Bored Ape al lui Seth Green urma să fie protagonistul unui serial

Seth Green este unul dintre vedetele de la Hollywood care au investit în NFT-uri în ultimul an, deținând în urmă cu puțin timp o maimuță din colecția Bored Ape Yacht Club, cât și două alte maimuțe din colecția „Mutant Apes”, dar și un NFT din seria „Doodle”.

Green a anunțat pe Twitter că a fost victima unui atac de tip phishing, în urma căruia atacatorul a transferat aceste patru NFT-uri într-un alt portofel. Atacatorul a reușit deja să vândă maimuța Bored Ape către un alt utilizator, iar Green spune că este în contact cu cel care a cumpărat NFT-ul pentru a rezolva cumva această situație. Utilizatorul de Twitter DarkWing84 pare să fie cel care a intrat în posesia BAYC #8398.

Conform declarațiilor lui Seth Green în legătură cu această situație, NFT-ul Bored Ape a fost cumpărat anul trecut și plănuia ca maimuța din imagine să devină personajul principal al unui nou serial:

„Am cumpărat maimuța în iulie 2021 și am petrecut ultimele câteva luni pentru a dezvolta și exploata proprietatea intelectuală a acesteia pentru a o transforma în protagonistul unui serial. Apoi, cu câteva zile înainte de debutul mondial, apropo, numele său este Fred, aceasta a fost literalmente răpită.”, a declarat Seth Green într-un interviu cu Garry V în cadrul VeeCon.

OpenSea, cel mai mare site de comerț pentru NFT-uri a blocat vânzarea celor patru bunuri digitale furate de la Seth Green. Totuși, acestea pot fi vândute sau transferate dintr-un portofel în altul pe rețeaua blockchain pe care sunt înregistrate fără un intermediar precum OpenSea.

sursa: Buzz Feed News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult