PayPal se concentrează pe automatizare și renunță la 2.500 de angajați

31.01.2024
PayPal se concentrează pe automatizare și renunță la 2.500 de angajați

Într-o mișcare de restructurare, PayPal a anunțat că va reduce numărul de angajați cu 2.500 pentru a „redimensiona” afacerea și a se concentra pe automatizare. Decizia vine în urma tendinței recente de reduceri de costuri și concedieri în cadrul companiilor de tehnologie, PayPal urmând exemplul altor giganți din industrie precum Meta, Amazon și Microsoft, scrie Forbes.

Alex Chriss, CEO-ul PayPal, a transmis un mesaj intern către angajați unde a menționat faptul că, de acum, Paypal își propune să își accentueze eficiența și să implementeze automatizarea pentru a reduce complexitatea job-urilor. Acest proces de „redimensionare” a afacerii va implica eliminarea unor roluri existente și renunțarea la posturile pe care compania intenționa să le ocupe. Reducerile de personal vor afecta aproximativ 9% din forța de muncă globală a celor de la PayPal, care avea aproximativ 29.900 de angajați la sfârșitul anului 2022.

Aproape 100 de companii tehnologice și-au concediat din angajați în prima lună din 2024

Decizia de reducere a forței de muncă este influențată de performanța veniturilor și a acțiunilor PayPal, precum și de concurența tot mai mare din partea rivalilor precum Apple Inc. și Zelle. PayPal, fostul lider în sistemul de plăți digitale, se pare că are dificultăți în a se menține la curent cu schimbările pieței. În plus, analiștii au redus evaluările acțiunilor PayPal din cauza diverselor probleme.

Această tendință de concedieri nu este limitată doar la PayPal, ci este răspândită în întreaga industrie tehnologică. Conform unui raport al layoffs.fyi, în prima lună a anului 2024, aproape 100 de companii tehnologice, inclusiv Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok și Salesforce, au concediat colectiv aproximativ 25.000 de angajați ca parte a strategiilor lor de reducere a costurilor și restructurare.

Google a eliminat peste o mie de posturi în cadrul unităților sale pentru hardware. Amazon, de asemenea, a conecediat 500 de angajați de la Twitch și alte câteva sute de la Amazon Prime. Salesforce și-a redus forța de muncă cu 700 de persoane în ianuarie, în timp ce iRobot a redus aproape o treime din personalul său. Microsoft a renunțat la 1.900 de angajați de la Activision Blizzard și Xbox.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult