Apple ar putea anunța astăzi Mac Mini cu M2 și Mac Mini „tower”

06.06.2022
Apple ar putea anunța astăzi Mac Mini cu M2 și Mac Mini „tower”

Conform unei listări pe unul dintre cele mai mari magazine online de echipamente foto, Mac Mini cu procesor M2 ar puea fi una dintre surprizele pe care Apple le-ar putea dezvălui în cadrul conferinței WWDC 2022 din această seară. Acesta ar putea fi primul upgrade al acestei serii de computere din ultimii doi ani, modelul actual, cu procesor M1, fiind prezentat în toamna anului 2020, alături de modelele MacBook Air și MacBook Pro cu M1.

Mac Mini ar putea fi primul computer Apple cu procesor M2

B&H Photo este unul dintre cele mai cunoscute magazine de echipamente foto din lume. Acesta vinde însă și alte dispozitive electronice, sau chiar computere, care pot fi folosite în domeniul foto sau video. Computerele Apple sunt apreciate de către creatorii de conținut, iar Mac Mini cu M1 este deja folosit de către mulți dintre cei care editează fotografii sau clipuri video.

mac mini m2

Listarea menționează două modele noi de Mac Mini. Unul dintre ele este Mac Mini cu procesor M2 și configurație 8+256 GB, care ar putea înlocui modelul din prezent. Acest model nu este așteptat cu schimbări de design față de ceea ce știm deja.  De altfel, Mac Mini are un design neschimbat de aproximativ 10 ani.

Cel de-al doilea model este numit însă Mac Mini Tower și pare să fie o nouă versiune, probabil mai mare. Apple a anunțat de curând Mac Studio, un soi de „Mac Mini pe steroizi”, cu procesoare M1 Pro, M1 Max și M1 Ultra. Noul Mac Mini Tower ar putea fi o versiune mai „modestă” și mai accesibilă a lui Studio, întrucât este listat pe B&H Photo cu procesor M1 Pro. Este posibil ca acel procesor să necesite o răcire mai performantă, iar carcasa lui să fie mai mare, undeva între Mac Mini și Mac Studio.

mac mini tower

Deși prezentarea de la WWDC era așteptată drept una strict pentru software, se pare că Apple ar putea să aducă pe scenă și o serie de produse hardware.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult