Urmărește prezentarea Apple de la WWDC 2022, unde sunt vor fi prezentate iOS 16 și iPadOS 16. LIVE

06.06.2022

Astăzi, 6 iunie 2022, începând cu ora 20:00 a României este programată conferința Apple de la WWDC 2022 (World Wide Developers Conference). Evenimentul va avea loc pe parcursul următoarelor câteva zile, iar Apple va prezenta cele mai noi inovații ale sale în domeniul software, în principal, către echipele de dezvoltatori care creează software pentru iOS, iPadOS, macOS sau restul de platforme ale companiei. Cea mai importantă prezentare, care ar putea să fie interesantă și pentru publicul larg, este însă cea de debut, unde compania anunță cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare.

iOS și iPadOS ar putea primi noi funcții mult așteptate la WWDC 2022

Apple ar trebui să anunțe astăzi noile iOS 16, iPadOS 16, un nou watchOS, un nou macOS pentru computerele Mac și o nouă versiune tvOS. În timp ce nu știm prea multe despre sistemele de operare pentru ceasuri, PC-uri sau Apple TV, știm câte ceva despre ce ar putea fi anunțat în zona iOS/iPadOS.

Se zvonește că Apple pregătește upgrade-uri majore pentru telefoane și tablete. Telefoanele ar putea primi în sfârșit funcția de Always-On Display, cel puțin pe modelele Pro, în timp ce o nouă interfață pentru ecranul de blocare al telefonului, cu noi opțiuni pentru afișarea notificărilor și widget-uri, ar putea fi inclusă în următorul iOS 16.

Utilizatorii de tabletă ar putea primi însă cel mai mare upgrade dintre toate: un nou tip de multitasking. Se pare că Apple începe să înțeleagă nevoia de mai mult control asupra aplicațiilor și felului în care sunt afișate pe ecranul tabletelor, urmând să ofere îmbunătățiri la acest capitol. Zvonurile vorbesc despre posibilitatea de a afișa aplicații în ferestre redimensionabile și posibilitatea de a folosi mai mult de două aplicații simultan pe ecran.

Cea mai mare surpriză ar putea fi dezvăluirea realityOS, un nou sistem de operare pentru dispozitive AR și VR. Totuși, în ciuda prezentării acestui software, Apple nu va anunța și ochelarii AR sau VR aici. Ar putea fi doar un soi de pregătire pentru dezvoltatori pentru momentul în care va avea și un dispozitiv pe care să îl prezinte.

Există câteva informații care sugerează că ar putea fi prezentat și noul cip Apple M2, probabil alături de un nou MacBook Air sau MacBook Pro, dar părerile par a fi momentan împărțite. Este posibil ca noile laptop-uri să fie prezentate abia la toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult