Apple pregătește un Mac Pro „mini” și un nou monitor, mai ieftin decât Pro Display XDR

25.02.2021
Apple pregătește un Mac Pro „mini” și un nou monitor, mai ieftin decât Pro Display XDR

Apple se află momentan într-o perioadă de tranziție cu computerele sale. În următorii doi ani, compania speră să vândă exclusiv computere echipate cu procesoare Apple Silicon, însă nu va putea lansa simultan computere de acest gen din toate „familiile” de produse. Tranziția a început cu Mac Mini, MacBook Pro și MacBook Air, însă anul acesta se pare că vom primi mai multe modele actualizate cu astfel de procesoare, printre care și un model complet nou: un Mac Pro „Mini”.

Mac Pro Mini ar putea oferi o alternativă mai ieftină pentru cei care au nevoie de un computer Mac performant

Conform Jon Prosser, cunoscut pentru leak-urile sale despre produse ale companiei Apple, un computer Mac Pro de dimensiuni reduse ar putea ajunge pe piață în cadrul anului 2021. Cel mai probabil, Apple va păstra acest anunț pentru finalul anului, când este așteptată și o reîmprospătare hardware a modelului Mac Pro „standard”, cât și noi modele MacBook Pro cu port-uri de conectivitate noi.

Modelul Mac Pro Mini ar putea veni într-un nou format de design, cu un corp cubic din metal. Acesta ar putea fi un hibrid între modelul G4 Cube lansat la începutul anilor 2000 de Apple și modelul Mac Mini din prezent. Acesta ar putea fi o alternativă mai accesibilă pentru cei care nu au nevoie de întreaga capabilitate a unui computer Mac Pro, de port-uri de expansiune și procesoare sau cipuri grafice atât de puternice. Totuși, acesta ar trebui să ofere o performanță înaltă pentru a fi folosit la editare foto și video. Un zvon similar a apărut și în urmă cu doar câteva luni din alte surse precum Bloomberg.

Tot anul acesta, am putea primi atât un Mac Pro actualizat, probabil tot cu procesor Intel Xeon, alături de un nou display de la Apple. Acesta din urmă ar fi un model mai accesibil, nu unul „profesional”, precum Apple Pro Display XDR, care pornește de la 5.000 de dolari și vine fără suport.

Alte zvonuri vorbesc despre noi modele MacBook Pro și chiar despre un nou iMac cu design diferit. Cert este că Apple are multe modele de actualizat în următorii doi ani, iar frecvența lansărilor ar putea fi accelerată în 2021.

via SlashGear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult