Apple vrea să integreze computer Mac într-o tastatură

27.02.2022
Apple vrea să integreze computer Mac într-o tastatură

Odată cu trecerea la procesoarele Apple Silicon, compania americană a demonstrat că poți integra un cip foarte performant în aproape orice tip de carcasă. M1 se regăsește acum în orice fel de dispozitiv, de la laptop-uri performante, precum MacBook Air și MacBook Pro, la computere desktop precum Mac Mini și iMac, dar și în tablete, precum iPad Pro. Următorul pas pare să fie dezvoltarea unui PC care să fie complet integrat într-o tastatură, așa cum erau și primele computere Apple din anii ’70 și ’80.

Un nou brevet Apple sugerează că tastatura ar putea deveni un computer Mac

Un nou brevet înregistrat de către Apple în Statele Unite la USPTO (United States Patent and Trademark Office), descrie exact acest lucru. Un computer complet funcțional, care să poată fi integrat într-o tastatură Apple. PC-ul ar putea fi echipat cu port-uri de expansiune, putând fi conectat la un monitor și alimentat cu un singur cablu.

De altfel, acest lucru nu este deloc de domeniul SF. Laptop-urile Apple deja pot fi conectate la monitoare externe și alimentate printr-un singur cablu Thunderbolt, întrucât de la generația MacBook Pro 2016, toate au astfel de port-uri. Apoi,  procesorul M1 poate fi deja integrat în dispozitive foarte subțiri, precum iPad Pro, deci ar avea loc probabil și într-un corp de forma unei tastaturi. Mai mult, computere în formă de tastatură au existat încă de la începutul computerelor personale.

PC-urile au crescut în dimensiuni atunci când necesitatea de performanță au crescut, însă acum ne întoarcem la formate mai mici și mai compacte, care oferă destulă performanță pentru a satisface majoritatea nevoilor de bază și chiar pentru anumite activități foarte solicitante.

Un design final nu a fost ales, iar lansarea ar putea fi departe

În brevetul Apple este menționat faptul că un astfel de dispozitiv ar putea scădea din costurile de producție ale altor tipuri de computere, fiind bazat pe un design mai simplu, care nu necesită baterii, ecrane sau alte componente scumpe. De asemenea, fiind într-o formă compactă și ușoară, dispozitivul ar putea fi luat peste tot și conectat la diverse ecrane.

Apple a creat și diverse scenarii în care ar putea exista o versiune și cu trackpad integrat, sau cu un proiector în partea din spate, care ar putea înlocui un ecran.

Compania nu se grăbește de obicei să aducă dispozitive pe care le brevetează pe piață, însă știm măcar că se gândește la lansarea unui computer Mac în formă de tastatură, pe care s-ar putea să îl vedem în următorii câțiva ani.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult