AYN Loki dorește să fie un concurent pentru Steam Deck, la un preț mai mic. VIDEO

29.05.2022

Steam Deck nu a fost primul PC pe format handheld din piață, însă a fost unul dintre puținele care a venit la un preț acceptabil pentru un număr mare de clienți. Alternativele din piață vin, de obicei, la prețuri duble sau chiar triple, în ciuda faptului că nu oferă obligatoriu performanță mai bună. AYN, o companie chineză care a lansat de curând un dispozitiv de gaming cu Android numit Odin, dorește să intre în concurență directă cu Steam Deck prin lansarae AYN Loki, un PC de gaming portabil cu un preț chiar mai mic decât al modelului de la Valve.

AYN Loki va porni de la 299 dolari, cu procesor Intel Alder Lake

Pe lângă integrarea cu Steam, cel mai mare avantaj al Steam Deck este prețul, care pornește de la 420 euro. AYN Loki încearcă să atace fix acest avantaj, promițând că cel mai ieftin model al noii serii, AYN Loki Mini, va porni de la un preț de 299 dolari americani. Desigur, acesta va fi doar modelul de bază, întrucât sunt plănuite nu mai puțin de cinci configurații hardware, cu diverse procesoare, cu spațiu de stocare mai mult și chiar în dimensiuni diferite.

AYN spune că modelul Loki Mini, cel mai ieftin, va fi echipat cu un procesor Intel Alder Lake U și va integra un GPU „standard” pentru acest tip de procesor. Cel mai probabil, vom vedea un GPU Intel Xe. Acesta va oferi 64 GB stocare internă. Nu știm însă cât RAM va fi disponibil pe fiecare model în parte, însă.

ayn-loki

Modelele superioare vor folosi CPU și GPU de la AMD

Modelele AYN Loki „standard” vor beneficia în schimb de procesoare AMD Ryzen 5 6600U, echipate cu noul GPU integrat Radeon 660M. Acestea pornesc de la 499 dolari în varianta de 64 GB și cresc cu 100 dolari în preț în funcție de spațiul de stocarea integrat (256 și 512 GB). Se pare însă că va exista un slot M.2 pentru SSD, deci utilizatorii vor putea să își upgradeze PC-ul portabil, dacă vor.

În cele din urmă, Loki Max, va fi livrat cu un procesor AMD Ryzen 7 6800U, cu GPU Radeon 680M și 512 GB stocare. Acest model va costa 799 dolari.

ayn loki price

Toate vor oferi și un port USB-C pentru încărcare și conectare de accesorii, un slot de card microSD, dar și butoane similare cu cele de pe controller-ul de Xbox. Se pare însă că fiecare model în parte va oferi dimensiuni diferite, probabil din cauza necesității de răcire din ce în ce mai avansată cu cât crește și performanța.

Cel mai probabil, AYN va lansa Loki prin intermediul unei campanii de crowdfunding pe Indiegogo, așa cum a făcut și cu dispozitivul Odin.

sursa: liliputing

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult