Mac Pro şi Apple Pro Display XDR mai întârzie puţin. Apple dezvăluie când vor începe livrările

14.11.2019
Mac Pro şi Apple Pro Display XDR mai întârzie puţin. Apple dezvăluie când vor începe livrările

MacBook-ul cu ecran de 16” a fost un upgrade mult aşteptat de către fanii computerelor portabile de la Apple, însă profesioniştii care lucrează la un birou fix aşteaptă de şi mai multă vreme un upgrade semnificativ pentru Mac Pro şi un nou ecran profesional de la Apple. Cu ocazia lansării noului laptop, compania a oferit şi un update pentru starea noilor Mac Pro şi Apple Pro Display XDR, dezvăluind astfel perioada de lansare.

Atunci când au fost dezvăluite iniţial, la WWDC în vară, compania a promis că va livra atât noul Mac Pro, cât şi noul său ecran profesional în „toamnă”. Suntem deja la jumătatea lunii noiembrie şi niciunul dintre aceste produse nu aveau o dată de lansare stabilită, însă acum compania spune că livrările vor începe din luna decembrie. Aceasta nu este o dată concretă, însă măcar cei care au făcut precomandă ştiu că noile lor computere şi display-uri vor fi livrate înainte de sfârşitul anului.

Mac Pro este un computer orientat către profesionişti, cu procesoare din gama Intel Xeon cu până la 28 de nuclee, posibilitatea de a configura până la 1,5 TB de memorie RAM şi cipuri grafice AMD Radeon Pro de generaţie nouă. Pe lângă toate acestea, Apple se laudă cu o placă de procesare video dedicată, care poate permite editarea în timp real a materialelor de rezoluţie foarte înaltă şi cu posibilitatea de a upgrada acasă computerul după necesităţi.

În cazul ecranului Apple Pro Display XDR, cei care lucrează cu materiale video vor fi cei mai în măsură să îl „judece”. Acesta promite performanţă apropiată sau chiar peste cea a unor monitoare profesionale de studio, folosite pentru montaj şi colorizare. În ciuda acestui lucru, soluţia Apple costă de trei sau patru ori mai puţin, ceva ce încă pare prea frumos pentru a fi adevărat. La 5.000 de dolari, acest monitor ar trebui să ofere performanţă de peste 20.000 de dolari în cazul concurenţei. Desigur, piciorul acestuia este opţional şi costă 1.000 de dolari. Majoritatea celor interesaţi de acest model vor prefera să îl monteze pe un suport VESA.

Mac Pro porneşte de la 6.000 de dolari în varianta de bază şi poate fi confiugurat până la câteva zeci de mii de dolari cu toate componentele extra precum SSD-uri, plăci grafice, plăci de procesare video şi cel mai puternic procesor Xeon disponibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult