Microsoft prezintă Surface Laptop 6, Surface Pro 9 și Surface Studio 2 Plus

13.10.2022
Microsoft prezintă Surface Laptop 6, Surface Pro 9 și Surface Studio 2 Plus

Microsoft a prezentat noua ofertă de portabile Surface, dezvoltate pentru Windows 11 și garnisite cu tehnologii avansate bazate pe inteligență artificială. Prezentate împreună cu alte actualizări Windows 11, noile portabile Surface sunt disponibile atât în versiune cu platformă de procesare Intel x86, dar și ARM, cele din urmă având atuul unei eficiențe superioare a consumului de energie, permițând autonomie și o construcție ceva mai suplă.

Surface Pro 9

Cel mai interesant între noile apariții este Surface Pro 9. Disponibil în variantă ARM și Intel, noul laptop convertibil vine să confirme angajamentul Microsoft pentru dezvoltarea și extinderea suportului ARM sub ecosistemul Windows 11, mai ales în ce privește oferta de aplicații disponibile.

Varianta ARM este alimentată de Qualcomm SQ3 și vine și cu suport pentru conectivitate 5G. Ambele variante sunt disponibile cu tastaturi Type Cover potrivite. Lista dotărilor continuă cu suport Bluetooth 5.1 și Wi-Fi 6E, dar versiunea Qualcomm primește mai multe opțiuni de conectivitate, inclusiv suport pentru sistemele de poziționare GPS, GLONASS, Galileo și Beidou, suport pentru nanoSIM și eSIM, rețele Sub-6 GHz/mmWave 5G (mmWave este SUA numai), precum și suport LTE.

Ecranul de 13 inchi (2880 x 1920 pixeli și rată de aspect 3:2)  este cu tehnologie PixeSense Flow, compatibilitatea Surface Slim Pen 2 și suport pentru o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

În echipare Inte, Surface Pro 9 poate fi comandat cu procesor Intel Core i5-1235U de a 12-a generație sau Core i7-1255U. Opțiunile de stocare încep de la 8 GB RAM cu 128 GB stocare. În schimb, echiparea ARM se bazează pe chipsetul Snapdragon SQ3, prevăzut cu accelerator de procesare neurală (NPU), oferind unele avantaje precum inclusiv încadrarea automată a imaginii și procesare Super Resolution.

Autonomia bateriei este de până la 15.5 ore în echiparea Intel, respectiv, până la 19 ore în echiparea ARM cu conectivitate 5G.

Surface Studio 2 Plus

Surface Studio 2 Plus este o versiune reîmprospătată a Studio 2 lansat în 2018, prezentat cu elemente interne actualizate, mai multe porturi Thunderbolt 4 și performanțe grafice îmbunătățite.

De forma unui PC cu design All-in-One numai bun pentru birouri elegante, Surface Studio 2 Plus vine cu procesor Intel i7-11370H de a 11-a generație și versiunea mobilă a Nvidia GeForce RTX 3060 cu 6 GB de memorie video dedicată, completate cu 32 GB de RAM DDR4 și 1 TB de stocare SSD.

Ecranul Pixel Sense de 28 de inch oferă acoperire a spațiului de culoare sRGB, DCI-P3 și are un raport de aspect nestandard, de 3:2 cu o rezoluție de 4500 x 3000 pixeli. Desktop-ul all-in-one are trei porturi USB-C Thunderbolt 4, suportând până la trei ecrane 4K externe, două porturi USB-A 3.1, mufă pentru căști de 3,5 mm și un port Gigabit Ethernet.

Microsoft Surface Studio 2 Plus vine cu accesoriile Surface Pen, Surface Keyboard, Surface Mouse și un cablu de alimentare.

Surface Laptop 5

Pregătit ca o alternativă Surface Pro 9 cu un design mai convențional, Surface Laptop 5 primește în mare parte același hardware ca și cel dintâi, însă este mai ieftin. Portabilul este oferit în mai multe versiuni de culoare precum Platinum, Sage, Black și Sandstone. Modelul de 13,5 inchi are un finisaj pentru tastatură de tip piele Alcantara.

Surface Laptop 5 vine cu ecran de 13.5 inch și o configurație ceva mai modestă, bazată pe procesorul Intel Core i5-1235U sau Intel Core i7-1255U. Echiparea de 15 inchi vine doar într-o configurație Core i7-1255U. Toate modelele vin cu 8 GB, 16 GB sau 32 GB RAM LPDDR5x și până la 1 TB spațiu de stocare. Versiunea de 13,5 inch este evaluată la 18 ore de autonomie în condiții de „utilizare obișnuită a dispozitivului”, în timp ce modelul de 15 inch ar trebui să reziste până la 17 ore în condiții similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult