Cum arată noul Pixel 7, dezasamblat până la ultima componentă VIDEO

10.10.2022
Cum arată noul Pixel 7, dezasamblat până la ultima componentă VIDEO

Pregătit cu un nou chipset, Tensor G2, Pixel 7 este versiunea ceva mai slab dotată, dar mai ușor reparabilă a vârfului de gamă Pixel 7 Pro.

Cu acces garantat la trei actualizări majore de android și până la 5 ani suport extins prin acces la patch-uri de securitate esențiale, seria Pixel 7 este o opțiune tentantă pentru cei aflați în căutarea smartphone de care să nu se despartă prea curând.

Pixel 7 vine cu un design îmbunătățit, chiar dacă nu radical diferit față de cel afișat la predecesorul Pixel 6.


Pornind cu o comparație față de rivalul iPhone 14, analiza centrată pe accesibilitatea intervențiilor pentru reparații trage o concluzie deloc măgulitoare pentru Google. După ani de critici, Apple a ascultat și a schimbat designul iPhone 14, ușurând foarte mult reparațiile uzuale precum înlocuirea ecranului, a capacului din sticlă aplicat la partea din spate, sau acumulatorul. Totodată principalele componente iPhone interne sunt acum modulare.

Obținând un scor de reparabilitate de 6/10 puncte, comparat cu 7/10 puncte la iPhone 14, Pixel 7 este depunctat pentru modul în care portul USB-C, componentă predispusă la defectare, vine lipită de placa electronică a telefonului.

Dezasamblarea pornește cu îndepărtarea ecranului, expunând senzorul de amprentă care vine lipit de spatele ecranului. Există o și o folie de grafit destul de mare, care asigură transferul căldurii generate de placa electronică către zona bateriei, înlesnind astfel disiparea mai eficientă.

O altă nemulțumire ține înlocuirea acumulatorului, o altă reparație uzuală pentru telefoanele mai vechi de 1-2 ani. Practic, pentru înlocuirea acumulatorului trebuie trecut de mai multe straturi de folii auto-adezive, care la reaplicare și-ar putea pierde din proprietățile de disipare a căldurii. Prevăzut cu bandă pentru ruperea adezivul, acumulatorul se extrage relativ ușor.

Mai departe, clipul continuă cu deșurubarea și extragerea plăcii de bază. Putem observa la această etapă înlocuirea peticului termoconductor cu pastă termoconductoare, mult mai eficientă cu preluarea căldurii din zona chipset-ului și a memoriei RAM.

Comparat cu modelul de bază, varianta Pixel 7 Pro a obținut un scor de reparabilitate de 5/10 puncte, fiind depunctat suplimentar pentru accesul dificil la placa electronică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult