Nu instala niciodată router-ul wireless în aceste camere. Încăperile care afectează cel mai mult semnalul de internet

27.10.2023
Nu instala niciodată router-ul wireless în aceste camere. Încăperile care afectează cel mai mult semnalul de internet

Viteza internetului de acasă este foarte importantă, la fel și semnalul acestuia. Există locuri în care nu ar trebui să montăm router-ul wireless, dar care sunt acelea?

Tuturor ne place să avem la dispoziție internet de mare viteză, indiferent de locul în care ne aflăm, dar mai ales când suntem în confortul casei. Chiar dacă avem un abonament cu viteză mare de internet și un router foarte capabil, este bine să instalăm aceste aparate în locuri cât mai bune pentru a ne bucura de semnal și viteze cât mai mari.

Există câteva locuri în care ar trebui să evităm să montăm router-ul wireless. Semnalul poate fi blocat de pereții groși, de obiecte metalice sau de alte obiecte de mobilier ce sunt montate prin preajmă.

În ce camere nu ar trebui să instalăm un router wireless?

Prima dintre ele este bucătăria. Bucătăria este plină de obiecte metalice, iar semnalelor WiFi nu le place metalul. Există cuptorul cu microunde, frigiderul și cuptorul care sunt toate electrocasnice mari care pot avea un impact. Și dacă bucătăria ta face parte dintr-o extensie – așa cum se întâmplă în zilele noastre, ar putea fi și mai rău din cauza grinzilor metalice folosite.

Cred că este la mintea cocoșului, dar nu ar trebui să instalăm aparatul în pivniță. Motivele sunt evidente; semnalul trebuie să parcurgă o distanță mai mare, să treacă prin podea, iar dacă ai și un etaj, atunci s-ar putea să nu prinzi deloc semnal de internet acolo.

Chiar dacă nu este tocmai o cameră în site, unele case au spații de depozitare sub scară. Este un loc pe care al trebui să îl evităm atunci când instalăm un router.

O regulă generală bună este să testați dacă puteți vedea router-ul dumneavoastră. Dacă nu puteți vedea aparatul, sunt șanse ca semnalul de internet să fie mai slab decât ar trebui să fie în mod normal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult