Telefoanele Galaxy S23 Ultra, afectate de un bug WiFi care oprește accesul la internet

27.02.2023
Telefoanele Galaxy S23 Ultra, afectate de un bug WiFi care oprește accesul la internet

Tot mai multi posesori Galaxy S23 Ultra reclamă un bug WiFi, determinând  pierderea accesului la internet, problema putând fi rezolvată doar temporar, prin repornirea telefonului.

După ce mai întâi am aflat că actualizarea One UI 5.1 poate cauza drenarea bateriei pe telefoanele Galaxy S22, acum aflăm că nici noul flagship S23 Ultra nu este scutit de bug-uri care pot strica experiența în utilizare. Potrivit numeroaselor raportări apărute pe Reddit și forumurile Samsung, telefoanele sunt afectate de probleme intermitente cu conectivitatea WiFi.

Deși conectarea nu este împiedicată, conexiunea la internet prin rețeaua WiFi nu funcționează pentru mult timp, stârnind confuzie printre utilizatorii care încearcă fără succes mai întâi depanarea rețelei WiFi, doar pentru a descoperi că lipsa de conectivitate este doar pe telefonul propriu.

Ridicând unele suspiciuni cu privire la o problemă de natură hardware, pierderea conectivității se manifestă doar pe modelul Ultra, nu și la versiunile Galaxy S23 și S23 Plus. În plus, sunt afectate doar conexiunile la rețele WiFi 6 (802.11ax). Astfel, până la furnizarea unui remediu firmware neplăcerile pot fi evitate comutând routerul de rețea în modul  WiFi 5, cu prețul viteze de conectare ceva mai reduse. Un alt posibil remediu ar putea fi readucerea telefonului la setările de fabrică, sau dezactivarea funcției de randomizare a adresei MAC (utilă pentru îmbunătățirea confidențialității), în favoarea setării unei adrese MAC fixe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult