PC-ul de gaming Trident 3 de la MSI este mai mic decât un Xbox One

30.01.2017
PC-ul de gaming Trident 3 de la MSI este mai mic decât un Xbox One

Valve a încercat să pornească un trend prin introducerea Steam Machines în urmă cu doi ani, însă preţurile ridicate, componentele nepotrivite pentru acest format şi lipsa sistemului de operare Windows a ţinut aceste computere departe de PC gameri. În ultimii ani însă, tot mai mulţi producători de componente de gaming lansează PC-uri de dimensiuni mici, echipate cu toate cele necesare unei experienţe de gaming de calitate, iar MSI aduce acum pe piaţă modelul Trident 3, care integrează procesoare Kaby Lake şi plăci video NVIDIA GTX din seria 1000, cu preţuri nu foarte mari în comparaţie cu sistemele configurate manual.

Trident 3 este un computer de dimensiuni mici (346.25 × 71.83 × 232.47 mm) care poate fi ţinut fie orizontal, fie vertical, cu ajutorul unui suport. Acesta vine în diverse configuraţii, în funcţie de prefeinţele utilizatorilor, dintr-o listă limitată de opţiuni. Noul PC de la MSI este mai mic în dimensiuni decât o consolă Xbox One din prima generaţie şi cântăreşte doar 3 kilograme. Carcasa este decorată cu LED-uri RGB, pentru a oferi un nivel ridicat de personalizare utilizatorilor.

Modelul de bază de Trident 3 vine echipat cu un procesor Intel Core i7-7400 la 3 GHz (4 nuclee/4 fire de execuţie), NVIDIA GTX 1050 Ti cu 4 GB memorie GDDR5, 8 GB memorie RAM DDR4-2400, SSD de 256 GB (M.2), hard disk de 1 TB şi Windows 10 Home pre-instalat. Cei care îşi doresc performanţă superioară pot apela la procesorul Intel Core i7-7700 la 3,6 GHz, la plăci video GTX 1060 cu 3 sau 6 GB memorie şi pot adăuga până la 32 GB memorie RAM.

La capitolul conectivitate avem de a face cu 4 HDMI-uri. Unul este poziţionat în faţă, două sunt poziţionate în spate (unul dintre ele fiind dedicat headset-urilor VR), iar unul face conexiunea la cipul grafic Intel, integrat î procesor. Există de asemenea un DisplayPort pentru monitoare cu rată de refresh mare, cât şi un DVI-I. Pentru conectarea de accesorii au fost integrate patru mufe USB 2.0 Type-A, trei USB 3.0 Type-A şi un USB 3.0 Type-C. Desigur, Trident 3 este echipat cu WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2 şi mufă Ethernet Gigabit.

Cei care vor dori să upgradeze singuri acest PC se vor lovi însă de câteva obstacole. În primul rând, plăcile video integrate trebuie să măsoare maximum 17cm, în timp ce consumul întregului sistem nu poate depăşi 230W, cât oferă sursa de alimentare. Preţul porneste de la 899 dolari pentru varianta cu procesor i5 şi placă video GTX 1050 Ti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult