Planurile Apple în 2023: iMac M3, MacBook Air 15″ și Mac Pro cu M2 Ultra

06.03.2023
Planurile Apple în 2023: iMac M3, MacBook Air 15

Apple pare să aibă planuri mari pentru lansările de computere din seria Mac în 2023, conform Mark Gurman, jurnalist specializat în compania Apple, de la Bloomberg. Acesta spune că ne putem aștepta atât la dispozitive noi-nouțe din partea companiei, cât și la câteva „refresh-uri” de hardware în următoarele câteva luni, iar câteva dintre ele ar putea folosi procesoare noi din gama M3, bazate pe arhitectură de 3nm.

Majoritatea computerelor Mac vor primi actualizări de hardware

Unul dintre computerele care nu a primit niciun upgrade de la lansarea originală din 2021 este iMac. Acest computer a fost lansat la scurt timp după debutul procesoarelor M1, însă a rămas neschimbat timp de doi ani, în ciuda lansării M2 de anul trecut. Apple ar trebui să lanseze un refresh hardware, care să aducă acest model la zi cu procesor Apple M3. Acesta va veni, conform Gurman, în cea de-a doua jumătate a lui 2023. Nu sunt așteptate alte upgrade-uri sau culori noi pentru carcasă.

Înainte de acest model însă, Apple ar putea să lanseze trei alte computere din gama Mac. Este vorba despre primul model de MacBook Air cu ecran de 15”, alături de următorul MacBook Air cu ecran de 13”, bazat pe design-ul de anul trecut. Aceste modele ar putea fi primele computere Apple cu procesorul M3, cam la un an distanță de debutul M2.

Totuși, asta nu înseamnă că toate noile lansări vor primi M3. În primăvară este așteptat un nou Mac Pro, primul cu procesor Apple Silicon și practic ultimul computer din portofoliul companiei care nu a făcut încă tranziția la procesoare ARM. Din păcate, acesta nu va fi atât de performant pe cât era de așteptat. Se pare că acesta va folosi un procesor Apple M2 Ultra, același procesor pe care îl așteptăm și în următoarea generație de Mac Studio. Zvonurile inițiale sugerau utilizarea a două astfel de procesoare în paralel, așa cum modelele anterioare de Mac Pro puteau folosi chiar și câte două procesoare Xeon.

În cele din urmă, Gurman vorbește puțin și despre planurile companiei pentru 2024. iPad Pro cu ecran OLED și procesor M3 va fi o realitate în prima jumătate a anului viitor, în timp ce modelele de MacBook Pro cu OLED și ecran tactil vor ajunge pe piață abia în 2025.

Gurman oferă de obicei informații pe baza surselor din industrie apropiate de Apple sau de lanțul de aprovizionare al companiei.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult