Următoarea lansare Apple ar putea fi pentru un iMac Pro cu procesoare M1 Pro/Max

24.10.2021
Următoarea lansare Apple ar putea fi pentru un iMac Pro cu procesoare M1 Pro/Max

Acum că am văzut noile modele MacBook Pro și s-a încheiat astfel primul an de tranziție de la procesoare Intel la Apple Silicon bazate pe arhitectura ARM, toate privirile se îndreaptă către modelele de computere pe care Apple încă nu le-a „upgradat” încă. Pentru că a fost promisă o tranziție de doi ani, anul viitor ne așteptăm la încheierea acestui proces, iar următorul computer Mac la rând pentru a trece la procesoare M1 este un iMac, conform unuia dintre „leaker-ii” care nu au greșit nicio predicție până acum.

iMac Pro ar putea trece la un ecran de 27″ la 120 Hz

Ross Young, CEO-ul Display Supply Chain Consultants, oferă de obicei informații despre noi dispozitive din perspectiva display-urilor pe care le vor folosi. Informațiile vin direct de la partenerii care produc ecranele pentru branduri, iar până acum, acesta nu s-a înșelat în nicio declarație pe care a făcut-o. Cel mai recent Tweet al său despre produse Apple menționează un nou iMac, cu ecran mai mare, similar cu ecranele de pe noile modele MacBook Pro.

Acesta menționează un iMac cu ecran de 27”, cu refresh rate variabil între 24 și 120 Hz (la fel ca cel de pe MacBook Pro), care urmează să fie lansat în prima parte a anului 2022, mai exact în trimestrul 1.

Deși acesta nu oferă alte detalii, nu este greu să facem o paralelă cu modele iMac din trecut. Este posibil ca acesta să fie mult așteptatul upgrade pentru iMac Pro, un All-in-One profesional, echipat cu hardware de top. Fiind bazat pe design-ul noilor modele MacBook Pro, este foarte probabil să vedem același decupaj în partea de sus a ecranului, alături de configurații echipate cu procesoare M1 Pro și M1 Max.

În 2020, Apple a actualizat modelul de bază iMac, cu un ecran nou, de 24”, profil foarte subțire, o ramă albă în jurul ecranului și carcasă colorată. Acesta folosea procesorul Apple M1, același procesor pe care Apple îl oferă pe modelele de bază din gamele MacBook Air, MacBook Pro și Mac Mini, cât și pe tabletele iPad Pro.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult