Windows 11 nu își va face update dacă ai instalate aceste aplicații. Care sunt programele problemă?

08.04.2024
Windows 11 nu își va face update dacă ai instalate aceste aplicații. Care sunt programele problemă?

Dacă doriți să mențineți Windows 11 constant la cea mai nouă versiune, trebuie să știți că unele aplicații ar putea bloca actualizările. Despre ce programe este vorba?

Cu puțin timp în urmă, am aflat că Windows 11 nu se va actualiza dacă programul StartAllBack este instalat. Acest lucru se datorează faptului că Microsoft menționează probleme de performanță și securitate cu aplicația și cere utilizatorilor să o dezinstaleze înainte de a li se permite să facă upgrade la cea mai nouă versiune a sistemului de operare. Potrivit XDA Developers, cineva a dezvăluit o listă completă de aplicații pe care Microsoft le are pe „lista neagră”, iar dacă aveți una dintre ele instalată, vă puteți aștepta la dificultăți în a actualiza Windows 11.

Care sunt aplicațiile care pot bloca update-urile pentru Windows 11?

Există o listă de aplicații pe care Microsoft le păstrează în fișierul appraiser.sdb, pe care Windows 11 le verifică când își face un update. Dacă o aplicație pe care ați instalat-o se potrivește cu una dintre intrările din „lista neagră” a celor de la Microsoft, aceasta va bloca actualizarea sistemului de operare. DeskModder a remarcat că nu este atât de simplu pe cât poate părea.  Nu este atât de simplu precum blocarea unei aplicații doar în bază denumirii acesteia. Spre, exemplu, în timp ce VLC este listat în lista mare de servicii și aplicații care sunt interzise, pe listă figurează în mod specific o versiune pentru Windows 7 a VLC. Printre programele responsabile de blocarea actualizărilor Windows 11 se numără:

  • ConisioAdmin.exe (Solidworks PDM)
  • EaseUS Disk Copy.exe (EaseUS Disk Copy Application)
  • ep_dwm.exe (ExplorerPatcher) Included since 22H2
  • iCloudServices.exe (iCloud files shared in Explorer via WhatsApp) from 23H2
  • RadeonSoftware.exe (AMD GPU perf settings) from23H2
  • StartAllBackCfg.exe (StartAllBack) Included since 22H2
  • Multi-mon + Copilot (Microsoft)
  • MergeSdb (Microsoft)
  • Intel IntcOED.sys (Intel)
  • Intel IntcAudioBus.sys (Intel) (%WinDir%\System32\drivers\IntcAudioBus.sys)
  • Realtek 8192su Wireless USB 2.0 Adapter (Realtek) (%WinDir%\System32\drivers\RTL8192su.sys)

Bineînțeles, puteți dezinstala respectivele programe înainte de a face o actualizare și să le instalați ulterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult