4 elemente esențiale de tehnologie pentru munca de acasă

20.11.2020
4 elemente esențiale de tehnologie pentru munca de acasă

Una dintre cele mai bune părți ale lucrului la distanță este personalizarea propriului spațiu de lucru. Indiferent dacă este vorba despre o configurație de birou la domiciliu sau o metodă pentru a rămâne productiv, alegeți instrumentele, tehnicile și atmosfera care vă vor face cel mai eficient, confortabil și fericit.

Fără instrumentele potrivite pentru birou, angajații se pot confrunta cu probleme precum:

  • Lipsa concentrării
  • Pierderea productivității
  • Pierderea motivației
  • Calitatea slabă a muncii
  • Creșterea stresului legat de muncă
  • Impact negativ asupra sănătății mintale și fizice

Pe de altă parte, utilizarea celor mai bune instrumente în timpul lucrului la distanță are ca rezultat numeroase avantaje atât pentru angajați, cât și pentru managerii și angajatorii acestora.

  • Oferiți angajaților un sentiment de birou
  • Îmbunătățiți mediul de lucru
  • Productivitate îmbunătățită
  • Obțineți mai mult în mai puțin timp
  • Reduceți stresul de muncă
  • Conectivitate mai bună cu alți membri ai echipei

Știm câte ceva despre lucrul de la distanță, de la stilul de viață digital nomad până la rutinele de lucru productive. În acest articol, vă vom împărtăși echipamentul și instrumentele noastre preferate. Iată câteva dintre sfaturile și opțiunile de top pentru a lucra oricând și oriunde:

Căști cu anulare a zgomotului

Aceasta este unul din cele mai importante elemente pentru lucrul de acasă, pur și simplu pentru că vă lasă să lucrați în pace, fără să fiți deranjați de un lătrat brusc și puternic al câinelui sau zgomotul copiilor care strigă, în cel mai nepotrivit moment. Ca să nu mai vorbim de alte zgomote, cum ar fi traficul orașului, care vă poate rupe cu ușurință concentrarea.

O pereche bună de căști wireless cu anulare a zgomotului face o treabă incredibilă de a bloca zgomotele exterioare, astfel încât să vă puteți concentra asupra volumului de lucru din fața dvs., fără a fi deranjați de sunete nedorite.

Un spațiu de lucru dedicat

În timp ce un birou plat și un scaun confortabil sunt o modalitate excelentă de a începe, lista elementelor esențiale pentru birou nu se termină aici. Trebuie să aveți un spațiu de lucru dedicat în casa dvs., unde vă puteți concentra numai și numai asupra muncii dvs., fără a vă fi distrasă atenția de către animale de companie, copii etc. În mod ideal, aceasta înseamnă o cameră închisă, care vă oferă un sentiment psihologic de a lucra într-un birou „obișnuit”.

Ar trebui să aibă spațiu adecvat, rafturi, sertare, prize electrice și iluminat (natural și artificial). Păstrați ușa închisă în timp ce lucrați pentru a evita ca zgomotele care vă distrag atenția să vă deranjeze. De asemenea, vă va ajuta să vă deconectați de la serviciu, la sfârșitul zilei.

O conexiune la internet fiabilă și rapidă

Dacă lucrați de acasă și slujba dvs. nu necesită deloc acces la internet, ne-ar plăcea să știm ce tip de muncă este. Punând umorul deoparte, internetul este probabil linia de salvare a oricărui tip de muncă online de astăzi. Nu ne panicăm cu toții când pierdem conexiunea la internet chiar și câteva minute?

O conexiune de internet fiabilă este un instrument esențial de lucru de la domiciliu și o condiție prealabilă pentru munca productivă la distanță. Nu riscați să conectați internetul telefonului la laptop sau computer; s-ar putea să nu fie suficient de bun pentru o utilizare intensă. Mai degrabă investiți într-o conexiune de internet independentă pentru birouri la distanță, cum ar fi un serviciul WiFi sau conexiunea în bandă largă, pentru a asigura o viteză rapidă, neîntreruptă a datelor. Suntem siguri că nu doriți ca fluxul dvs. de lucru să se piardă de mai multe ori pe zi din cauza internetului lent.

Monitoare duale

Există opinii variate cu privire la acest lucru, dar consensul general este că actualizarea la configurarea unui monitor dual este întotdeauna o idee bună, în funcție de munca pe care o faceți. Monitorul suplimentar vă va permite să rulați mai multe aplicații simultan. De exemplu, vă puteți utiliza e-mailul pe ecranul din stânga, în timp ce navigați pe web sau alte instrumente pe ecranul din dreapta.

De asemenea, vă va oferi o imagine cuprinzătoare a proiectelor la care lucrați. În plus, utilizarea unui al doilea monitor este ușoară și nu necesită software suplimentar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult