Amazon a anunţat Echo, o boxă inteligentă cu acces la internet

07.11.2014
Amazon a anunţat Echo, o boxă inteligentă cu acces la internet

Amazon continuă lanţul anunţurilor hardware cu Echo, un dispozitiv cum nu am mai văzut până în prezent. Deşi la prima vedere pare să fie o simplă boxă wireless, sub carcasa cilindrică se ascunde funcţionalitate avansată, cu conectivitate la internet, iar totul este activat folosind comenzi vocale folosind algoritmi asemănători cu Siri, Cortana, Google Voice sau BlackBerry Assistant.

Ideea din spatele dispozitivului Echo este simplă: pune o întrebare şi primeşte un răspuns. Pentru început, Amazon oferă doar câteva servicii cloud de bază care pot varia de la starea vremii, titlurile de ştiri importante ale zilei, informaţii din sport, redare de melodii din Amazon Music şi alte câteva servicii, setarea de alarme, crearea de liste, cât şi informaţii de pe Wikipedia şi alte servicii de căutare.

Poţi în orice moment să pui o întrebare şi să primeşti un răspuns. Echo este realizat să stea într-un singur loc al camerei şi să poată capta sunetul utilizatorului indiferent de poziţionare. Acest lucru este posibil datorită celor şapte microfoane care sunt întotdeauna active, aşteptând comanda vocală aleasă de utilizator care precedă toate comenzile.  Cei care nu doresc să fie ascultaţi tot timpul au şi un buton în partea de sus a dispozitivului care opreşte microfoanele.

La interior, Echo nu pare să includă prea multe. În afară de electronica necesară conectării la internet, cea mai mare parte a carcasei este umplută cu sistemul audio realizat dintr-un tweeter, un woofer şi o cameră acustică pentru amplificarea başilor. Pe lângă butonul „mute”, există şi un buton pentru confirmarea acţiunilor, cât şi o rotiţă de volum.

Amazon promite funcţionalitate extinsă în viitor, probabil bazându-se pe faptul că în timp utilizatorii se vor simţi destul de confortabili cu Echo, încât vor începe să realizeze comenzi de pe magazinul său doar prin comenzi vocale. Momentan Amazon poate fi comandat doar pe baza de invitatie, fiind mai degrabă un experiment, iar doritorii vor trebui să plătească un preţ destul de mare pentru o boxă care ascultă tot ce se întâmplă. Preţul standard este de 200 de dolari, în timp ce preţul pentru abonaţii Amazon Prime este pentru o perioadă limitată doar 100 de dolari. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult