Bose Sleepbuds – căştile care te ajută să dormi „anulând” sforăitul partenerului de viaţă

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 13.11.2017
Bose Sleepbuds – căştile care te ajută să dormi „anulând” sforăitul partenerului de viaţă

În timp ce unele invenţii încearcă să elimine problema de la sursă, acţionând direct pentru ameliorarea cauzei sforăitului, experimentul numit Bose Sleepbuds ţinteşte eliminarea zgomotelor de orice fel pentru obţinerea unui somn mai lung şi mai odihnitor.

Finanţate în cadrul unei campanii Indiegogo, căştile proiectate pentru a te ajuta să dormi mai bine combină un design confortabil, gândit să permită purtarea accesoriului tot timpul nopţii, cu o implementare personalizată a unor tehnologii întâlnite şi la alte modele de căşti audio. Numit „Sound Masking” (mascare a sunetului), procedeul aplicat de căştile Bose Sleepbuds merge însă mai departe de simpla ascundere a sunetelor care ar putea perturba somnul, înlocuind zgomotul ambiant cu un echivalent mai plăcut.

Astfel, utilizatorii pot alege dintr-o selecţie de ambianţe liniştitoare disponibile în aplicaţia pentru smartphone, cum ar fi efecte de ploaie. Interesant este însă că sunetele redate sunt păstrate în memoria locală a căştilor, nefiind nevoie de o conexiune permanentă cu telefonul mobil.

Printre funcţiile oferite de Bose Sleepbuds se numără şi cea de ceas deşteptător, ale cărui alerte sunt auzite doar de către posesor. Din păcate, costul unui somn mai odihnitor nu este tocmai mic, căştile Bose Sleepbuds fiind aşteptate în versiune retail la preţul de 249 dolari. 

Tags: