Go4news: Singura companie care mai producea playere VHS renunţă la aceste produse

21.07.2016
Ultima companie din Japonia şi din lume care mai producea playere VHS renunţă la aceste dispozitive, la 40 de ani după ce tehnologia a debutat pe piaţă. 
 
Funai Electric a decis să renunţe la producţie după 30 de ani, deoarece găsirea de componente pentru playerele VHS a devenit mult prea dificilă. Compania a vândut anul trecut 750.000 de astfel de dispozitive în toată lumea. Brandul Funai nu este foarte cunosct în Vest, deoarece compania a vândut pe aceste pieţe produse sub marca Sanyo. 
 
 
VHS, un standard de înregistrare video analogic pe bandă magnetică, a atins nivelul maxim de popularitate la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90. În acea perioadă Funai reuşea să vândă 15 milioane de dispozitive de acest gen în fiecare an. 
 
Standardul VHS (Video Home System) a fost introdus la începutul anilor 1970 de Victor Company of Japan (JVC). Primele produse de acest fel au debutat pe piaţă în 1976 în Japonia, iar în SUA un an mai târziu. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult