HomePod de la Apple lasă urme pe mobila din lemn

HomePod de la Apple lasă urme pe mobila din lemn

Boxa HomePod este pe piaţă de mai puţin de o săptămână, iar în acest timp am aflat informaţii despre costurile de reparaţii, imposibilitatea de reparare acasă şi faptul că aceasta nu poate funcţiona fără un dispozitiv cu iOS 11. Veştile proaste nu se opresc aici însă. În urma plângerilor din partea utilizatorilor, Apple a recunoscut public că suportul din silicon al dispozitivului poate lăsa urme albe pe mobila din lemn, fiind recomandată poziţionarea acesteia pe o altă suprafaţă.

Mai mulţi utilizatori au remarcat că boxa HomePod lasă urme sub forma de cercuri albe pe mobila din lemn, indiferent de culoarea acesteia. Motivul pare să fie faptul că lacul de pe mobilă acţionează chimic cu siliconul de la baza boxei. În teorie, urmele ar trebui să dispară după câteva zile, însă este recomandată ştergerea zonei cu o cârpă uscată şi curăţarea folosind produsele recomandate de producătorul mobilei.

Site-ul Apple a fost actualizat pentru a avertiza utilizatorii că aceste urme ar putea apărea, iar cei care nu doresc să se lovească de această problemă sunt îndemnaţi să mute boxa pe o altă suprafaţă. Probabil că folosirea unui suport din plastic sau plută asemeni celor pentru pahare ar rezolva cel mai repede problema, însă aceasta este o durere de cap în plus pe care utilizatorii ar prefera să nu o întâlnească.

Aceasta nu este prima boxă inteligentă care se comportă astfel. Amazon s-a lovit de aceleaşi probleme cu câţiva ani în urmă, la lansarea modelului Echo Dot, care folosea un suport realizat tot din silicon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult