Cum să îți alegi o imprimantă

07.04.2023
Cum să îți alegi o imprimantă

Datorită digitalizării, în multe domenii, documentele se păstrează în format digital. Prin urmare, începe să fie tot mai puțină nevoie de imprimante. Totuși, încă există domenii în care printarea de documente este necesară. De exemplu, în vânzări tot timpul contractul este scos și semnat pe loc de ambele părți, în mai multe exemplare. Cât timp nu se face trecerea la semnătură digitală, vor exista astfel de practici.

O imprimantă poate fi folositoare în multe feluri. Este potrivită pentru afacerile mici, unde trebuie să scoți acte din când în când sau poate fi de folos pentru a le da celor mici activități. Am pregătit pentru tine un ansamblu de informații care să te pregătească pentru alegerea unei imprimante. În articol vei citi despre aspectele la care să fii atent și un exemplu al unui dispozitiv foarte popular în rândul consumatorilor.

Aspecte generale

Înainte de a compara caracteristici sau prețuri, trebuie să te gândești dacă nevoia unei imprimante este reală. Dispozitivul este accesibil ca preț, însă dacă nu îl folosești la potențialul său maxim, banii sunt irosiți. Fă o listă cu motivele pentru care ai nevoie de o imprimantă, iar apoi decide dacă merită investiția.

Există mai multe tipuri de imprimante, categoriile fiind stabilite în funcție de activitatea principală pentru care o cumperi. Modelul inkjet se folosește mai mult pentru poze și pentru proiecte grafice cum ar fi afișe sau postere. Modelul cu laser este potrivit pentru a printa documente, acte și un volum mai mare de hârtie. Mai există un model folosit cu predominanță de fotografi sau de studiouri, făcut special pentru a printa poze la o calitate înaltă.

În caz că vrei să printezi atât documente, cât și poze, caută o imprimantă care are o rezoluție mare. Astfel, dispozitivul printează documente la o viteză mare, dar păstrează și o calitate ridicată atunci când printezi poze.

Sustenabilitatea este un alt factor pe care trebuie să îl iei în calcul. În funcție de tipul imprimantei multifunctionale sau nu, vei avea nevoie de diferite materiale pe parte de logistică. De exemplu, pentru printerele cu laser trebuie să ai tot timpul pregatit câte un top de hârtie. Contează foarte mult cantitatea de hârtie pe care o folosești. De asemenea, cu cât printezi mai mult, cu atât dispozitivul folosește mai multă cerneală. Prin urmare, periodic trebuie să cumperi cartuș imprimante. O imprimantă cu laser va avea tot timpul nevoie de aceste două lucruri pentru a funcționa. Dacă ai impresia că poți salva bani prin a cumpăra un dispozitiv mai ieftin, e doar o iluzie, pentru că aprovizionarea cu consumabilele menționate mai sus va necesita un buget constant. Fiecare imprimantă are astfel de nevoi, prin urmare calculează cu aproximație bugetul pe care ești dispus să îl aloci pe consumabile înainte să iei decizia de a cumpăra.

În general, imprimantele au opțiunea de a se conecta la calculator printr-un cablu USB. Totuși, modelele noi pot face asta prin Bluetooth sau WI-Fi. O imprimantă fără fir te va scăpa de grija unui cablu în plus care trebuie introdus în calculator.

Imprimantă Brother HL-1222WE

Această imprimantă Brother este un model care folosește printarea cu laser. Formatul general al hârtiei care poate fi introdusă este A4. Are conectivitate prin USB și prin Wi-Fi, așadar fie o conectezi la calculator prin cablu, fie o poți conecta la telefon printr-o aplicație special făcută pentru această imprimantă.

Imprimanta Brother este un model Monocrom, ceea ce înseamnă că poate printa într-o singură culoare. Dezavantajul oricărei imprimante este că poate fi folosit doar un anumit tip de cerneală pentru printare. Această imprimantă folosește tuș produs de firma care comercializează și dispozitivul în sine. O astfel de rezervă asigură aproximativ 1500 de pagini de printat.

Este o imprimantă foarte rapidă. Frecvența procesorului este de 200 MHZ și viteza de imprimare este de 20 de pagini pe minut. Totuși, dispozitivul are o limită de 10000 de pagini printate într-o lună. Acesta este maximul la care ajunge, însă volumul recomandat este de aproximativ 1800. Nerespectarea acestor valori poate duce la defectarea produsului sau la probleme cu materialele printate.

Imprimanta Brother are o capacitate de intrare a hârtiei de 150 de coli. Iar la ieșire capacitatea este de 50 de coli. De asemenea, rezoluția cu care imprimă este 2400 x 600.

Dispozitivul cântărește doar 4.6 kg. Este ușor de depozitat datorită mărimii lui.

Acest model de imprimantă a fost dat drept exemplu pentru a putea intra în mai multe detalii privind specificațiile. De asemenea, este un model foarte cumpărat deoarece are un raport foarte bun calitate-preț.

Caută în magazine și găsește modelele de imprimante care îți plac și care au un preț bun. Ia  decizia doar în momentul în care ai găsit cea mai bună opțiune. Dispozitivul trebuie să se potrivească nevoilor tale și cantității de hârtie pe care îți propui să o imprimi în fiecare lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult