Insta360 Link este un webcam cu stabilizare gimbal și multe funcții utile în videoconferințe

03.08.2022
Insta360 Link este un webcam cu stabilizare gimbal și multe funcții utile în videoconferințe

Compania Insta360, cunoscută pentru camerele sale de acțiune la 360 de grade, în special, a lansat primul său webcam. Se pare însă că acesta folosește multe dintre tehnologiile pe care compania le-a dezvoltat de-a lungul timpului, oferind probabil cel mai interesant pachet de acest gen de până acum: Insta360 Link. Noul webcam folosește un senzor 4K și un algoritm AI pentru a oferi funcții care nu sunt disponibile pe alte modele din piață.

Originile Insta360 Link din zona de camere de acțiune sunt evidente

Insta360 Link este un webcam cu un senzor 4K de 1/2” și sistem de stabilizare gimbal, nu foarte diferit față de ceea ce vedem pe drone de mici dimensiuni sau pe camere de vlogging precum DJI Pocket. Astfel, camera web poate atât să stabilizeze imaginile, blocând vibrațiile care apar de obicei pe webcam-uri atunci când tastezi pe laptop sau când atingi biroul.

Dar sistemul de stabilizare pe trei axe mai permite ceva: urmărirea automată a subiectului. Astfel, vei avea posibilitatea de a fi tot timpul în cadru fără să apelezi la soluții software, precum Center Stage de la Apple, care face un zoom digital într-un cadru ultrawide pentru un efect similar. Webcam-ul include si un sistem de focalizare automată și permite și zoom până la 4x, tot digital, care chiar și la zoom maximum, tot oferă o imagine 1080p.

Sistemul de stabilizare permite însă și alte funcții, precum „Overhead Mode”, realizat special pentru a filma ceea ce face utilizatorul pe o masă, o funcție utilă pentru înregistrarea de unboxing-uri, sau pentru cei care realizează schițe de mână. Webcam-ul Insta360 Link are și un mod de funcționare în format 9:16, pentru înregistrarea de conținut vertical, cât și îmbunătățiri software pentru așa-numitul „whiteboard mode”. În acesta din urmă, un profesor va putea îndrepta webcam-ul către o tablă, iar software-ul va îmbunătăți calitatea imaginii, pentru a scoate în evidență textul scris pe aceasta.

Desigur, o soluție precum Insta360 Link este destul de scumpă. La 300 de dolari, probabil că nu va avea la fel de mult succes precum webcam-urile clasice. Totuși, pentru anumiți creatori de conținut sau pentru cei care stau mult în call-uri pe Zoom, Teams, sau Google Meet, aceasta ar putea fi o soluție ideală, mai ales pentru că include și microfoane care elimină zgomotul ambiental.

insta360 recording

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult