DJI Pocket 2: cameră de vlogging 4K ultraportabilă cu ecosistem de accesorii bogat

21.10.2020
DJI Pocket 2: cameră de vlogging 4K ultraportabilă cu ecosistem de accesorii bogat

Pocket 2, noua cameră de vlogging de la DJI, a fost anunțată în mod oficial și vine într-un corp mai mic decât al modelului original. Camera promite performanță îmbunătățită în toate cazurile de utilizare, un zoom digital de până la 8X și un nou ecosistem de accesorii, care va permite utilizarea camerei în mai multe cazuri de utilizare. De altfel, calitatea audio a fost semnificativ îmbunătățită, camera fiind acum echipată cu mai multe microfoane, dar și cu un microfon wireless.

DJI Pocket 2, upgradat din toate punctele de vedere

La fel ca originalul Osmo Pocket, noul model beneficiază de un sistem de stabilizare gimbal pe trei axe. Acesta ține imaginea stabilizată de pe un senzor de 64 megapixeli cu senzor de 1/1.7” cu un câmp vizual mai larg, de 20mm și diafragmă f/1.8. Calitatea video rămâne însă aceeași, la rezoluție 4K și 60 de cadre pe secundă, cu opțiunea de a filma și în HDR. Această capabilitate va fi lansată însă mai târziu, printr-un update.

Pentru zoom, DJI oferă pe Pocket 2 două opțiuni. Fie poți face zoom 8X digital, fie poți face zoom 4X fără a pierde calitatea. Pentru aceasta, este necesară scăderea rezoluției la 1080p, întrucât se face zoom prin crop pe senzor. Sunetul este acum îmbunătățit, folosind acum patru microfoane. Sunetul este captat în funcție de direcția în care este îndreptată camera.

Pachetul standard vine livrat cu puține accesorii în pachet, însă toate sunt foarte utile. Avem de a face cu o husă care ține camera protejată la transport, o curea de ținut pe mână, un cablu de încărcare, două mufe pentru conectarea la smartphone-uri (Lightning și USB-C), un capac care permite atașarea de trepied și butoane detașabile precum un stick analogic de control al camerei.

Varianta Combo include multe accesorii

DJI Pocket 2 Combo este însă un pachet echipat cu câteva accesorii extra. Acesta include un cablu de încărcare dublu, care va încărca simultan camera și un microfon wireless, care este inclus în acest pachet. Microfonul primește și o protecție de vânt, un trepied mic, un obiectiv detașabil cu magneți care extinde câmpul vizual, cât și un nou „grip”. Acesta se numește „Do-it-All” și oferă un sistem de montură pentru trepied, difuzor audio, un jack de căști și adaugă funcții precum Bluetooth și Wi-Fi, pentru conectarea wireless la microfon și alte dispozitive. Noua cameră DJI se poate conecta și la smartphone prin aplicația DJI Mimo, care permite activarea unor funcții precum active track la fel ca pe stabilizatoarele Osmo Mobile.

Prețul pentru DJI Pocket 2 este de 360 de euro, iar pachetul Combo, cu extra accesorii costă 500 de euro. Lansarea va avea loc pe 1 noiembrie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult