Intel pregăteşte dispozitive care pot fi controlate prin gesturi

Intel pregăteşte dispozitive care pot fi controlate prin gesturi

Luând exemplul dat de Apple, care a achiziţionat portofoliul Primesense (companie specializată în senzori 3D utili la recunoaşterea comenzilor prin gesturi), Intel face un pas asemănător achiziţionând Omek Interactive. În urma achiziţiei în valoare de 40 milioane dolari, confirmată pe website-ul oficial al companiei israeliene, Intel şi-a relocat o parte din personal la centrul de dezvoltare aflat la sediul din Haifa, al treilea oraş ca mărime din Israel.

Totuşi, în timp ce Apple îşi concentrează eforturile pentru încorporarea componentelor hardware şi software dezvoltate de Primesense în propria ofertă de produse, Intel se arată interesat în principal de platforma furnizată de Omek. Spre deosebire de compania achiziţionată de Apple, Omek Interactive nu a pus accentul pe lucrul cu hardware şi software proprietar, strategia fiind în schimb de furnizare a unei platforme care să poată fi utilizată de orice producător interesat să adauge suport pentru recunoaşterea comenzilor prin gesturi şi urmărirea în 3D a mişcărilor, în aplicaţiile şi jocurile pe care le dezvoltă.

Prezentă la expoziţia CES de anul acesta, Omek Interactive a oferit publicului o demonstraţie live cu sistemul de control prin gesturi, folosit pentru a interacţiona cu interfaţa sistemului Windows 8, jocuri şi aplicaţii de vizualizare imagini.

Tehnologiile dezvoltate de Omek permit interacţiunea prin gesturi de la o distanţă de minim 10 cm faţă de ecran, sau mai departe, interpretând mişcările făcute cu întregul corp. Posibil cu un periferic de mici dimensiuni care poate fi ataşat şi computerelor din generaţia actuală, sistemul de control prin gesturi susţinut de Intel oferă o alternativă interesantă la ecranul cu interfaţă touch, putând fi un bun compromis pentru cei care detestă urmele de murdărie lăsate pe ecran.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult