Logitech cumpără producătorul de accesorii pentru gaming ASTRO

12.07.2017
Logitech cumpără producătorul de accesorii pentru gaming ASTRO

Logitech a anunţat achiziţia companiei ASTRO, producător de accesorii de gaming pentru console. Istoric, Logitech s-a concentrat pe realizarea de accesorii şi periferice pentru PC-uri, cu mici excepţii, precum câteva gamepad-uri şi volane compatibile cu diverse console. Cu un brand precum ASTRO în portofoliu, compania poate să îşi dezvolte mai repede oferta de produse pentru acest segment de piaţă, iar produsele ASTRO pot ajunge acum la mai mulţi gameri din toată lumea.

Ujesh Desai, vice preşedinte şi manager general al Logitech G, a declarat:„ Achiziţia reprezintă o completare perfectă pentru gama Logitech G. Suntem încântaţi de brand, de echipă şi de produse. Dorim ca împreună să creăm o experienţă de joc mai distractivă pentru gamerii de pretutindeni”. Practic, produsele ASTRO vor veni în completarea gamei de accesorii Logitech G, brandul în sine fiind probabil prea valoros pentru a renunţa la el.

Pentru ASTRO, această achiziţie reprezintă o nouă oportunitate de a-şi extinde produsele la nivel global, până în prezent aceste accesorii fiind disponibile doar în câteva dintre regiuni. Distribuţia globală asigurată de Logitech va asigura disponibilitatea acestor produse şi în ţări în care nu puteau fi vândute în trecut.

Pentru a achiziţiona business-ul ASTRO, Logitech va plăti 85 de milioane de dolari, iar tranzacţia va fi finalizată la începutul lunii august. Anul trecut, compania a cumpărat şi producătorul de accesorii de gaming Saitek, specializat pe realizarea de simulatoare de zbor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult