Logitech îmbină tehnologia cu noul plugin Streamlabs pentru consolele Loupedeck

12.10.2023
Logitech îmbină tehnologia cu noul plugin Streamlabs pentru consolele Loupedeck

În ultimii ani, Logitech și-a consolidat poziția în lumea streaming-ului prin achiziționarea unor companii importante din industrie.

Cel mai recent pas în această direcție este lansarea unui plugin Streamlabs pentru consolele Loupedeck. Acesta oferă utilizatorilor de streaming posibilitatea de a beneficia de sinergia dintre două dintre cele mai populare instrumente în domeniu.

Streamlabs, achiziționată de Logitech în 2019, este cunoscută pentru funcțiile și instrumentele dedicate streamerilor de pe platforme precum Twitch, YouTube și Facebook.

Loupedeck, al cărei portofoliu a fost achiziționat de Logitech în iulie anul acesta, este apreciat pentru consolele sale de streaming, care concurează cu cele dezvoltate de compania Elgato.

Ce oferă noul plugin oferit de Logitech

Noul Streamlabs Desktop Plugin 1.0 transformă consolele Loupedeck Live și Live S în controlere externe pentru software-ul de streaming. Acesta oferă streamerilor posibilitatea de a ajusta audio-ul într-un mod mult mai precis și de a monitoriza statusul transmisiilor lor live direct de pe console.

Mai mult, plugin-ul oferă utilizatorilor libertatea de a configura scene, surse audio și colecții de scene, astfel încât să poată utiliza mai eficient spațiul pe monitor pentru alte aspecte, precum jocurile sau chat-ul live.

Ujesh Desai, directorul general al Logitech G, a subliniat viziunea companiei: „Când am achiziționat Loupedeck mai devreme în acest an, ne-am propus să oferim creatorilor Streamlabs o experiență cât mai fluidă, cu setări predefinite disponibile imediat pentru dispozitivele Loupedeck. Această lansare ne îndreaptă cu pași rapizi spre obiectivul de a oferi un ecosistem complet de hardware și software creatorilor.”

În cadrul strategiei sale de a se implica profund în industria streaming-ului, Logitech a mai făcut și alte achiziții notabile. În 2018, a cumpărat Blue Microphones, iar recent a anunțat că va începe să vândă microfoanele Yeti produse de Blue sub brandul Logitech G. În prezent, compania este unul dintre cele mai sonore brand-uri din domeniul gaming-ului, oferind periferice și componente de cel mai înalt nivel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult