Logitech lansează K840, o tastatură mecanică fără brizbrizuri

11.05.2017
Logitech lansează K840, o tastatură mecanică fără brizbrizuri

Cei care sunt în căutarea unei tastaturi cu butoane acţionate mecanic, însă nu îşi doresc toate brizbrizurile  care apar pe modelele „de gaming” au acum o nouă soluţie de la Logitech. Compania a lansat noa tastatură K840 care promite să ofere aceeaşi experienţă de utilizare precum modelele mai scumpe, fără să ofere luminiţe colorate sau alte funcţii avansate, destinate în general gamerilor. Cel mai apreciat aspect al tastaturilor sale de gaming rămâne însă prezent şi pe K840: switch-urile Romer G.

Logitech K840 beneficiază de un layout obişnuit, fără butoane în plus şi fără butoane multimedia dedicate, păstrând un design clasic, care nu iese în evidenţă cu nimic. Carcasa tastaturii este realizată din aluminiu de culoare gri, în timp ce tastele sunt de culoare neagră. Iluminarea prezentă pe modelele echipate cu switch-uri Romer G în trecut a fost de asemenea eliminată, lucru care în teorie ar trebui să scadă costurile de producţie al acestui model.

Adevărul este însă că preţul nu este decât foarte puţin mai mic decât cel al noii tastaturi de gaming G413 al companiei, care vine cu un design similar şi beneficiază şi de iluminare, cu un preţ care este cu doar 10 dolari mai mare. Cel mai probabil însă Logitech nu doreşte să vândă această tastatură către gameri, ci către cei care au nevoie de o tastatură mecanică pentru birou, sau poate că se aşteaptă la reduceri de preţ semnificative pentru acest model în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, K840 de la Logitech vine cu câteva funcţii utile chiar şi pentru gameri precum posibilitatea de a programa după bunul plac butoanele F1-F12, posibilitatea de a bloca tasta Windows şi rollover pentru 26 de taste. La 80 de dolari, K840 ar putea fi considerată scumpă pentru ceea ce oferă, însă există un public destul de numeros care nu este interesat de tastaturi „decorate” cu beculeţe şi butoane în plus care ar putea fi interesat de acest model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult