Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 – primul contact cu tastatura modulară extremă

17.12.2012
Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 - primul contact cu tastatura modulară extremă

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 face parte din acea familie de periferice extrem de specializate, dedicate jucătorilor profesionişti. Aş putea spune chiar că nivelul de personalizare oferit este extrem. În continuare vă voi prezenta primele impresii legate de tastatura S.T.R.I.K.E. 7. Un review amplu va fi prezentat ulterior.

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 impresionează pe birou

Construcţie şi asamblare

Conform producătorului, S.T.R.I.K.E. 7 se numeşte aşa deoarece are şapte module. Asamblarea, cel puţin în formatul de mai sus, poate dura şi 10 minute. Cele două mai mari, tastatura şi pad-ul numeric pot deveni piesa principală a perifericului în funcţie de nevoile jucătorului. Cei care joacă FPS-uri sau RPG-uri vor monta ecranul şi restpas-ul cu rotiţă de scroll în zona tastelor WASD. Profesioniştii jocurilor de strategie ar putea să prefere cursorii şi tastele numerice. În acea zonă, producătorul a amplasat cinci taste personalizabile. Ele se transformă în 15 funcţii personalizabile, cu trei profiluri diferite.

Am apreciat faptul că designerii de la Mad Catz au indicat cu litere conexiunile între ecran şi celelalte module. Altfel, mufele miniUSB ar fi uşor de confundat. Restpad-ul modular, format din trei părţi, se ajustează pe lungime, iar modulul cu rotiţă poate fi înclinat în mai multe poziţii. Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 trebuie alimentată de la priză. Se pare că una sau două mufe USB nu pot oferi curent suficient pentru ecran şi iluminare.

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 - cabluri marcate, o idee inspirată

Tastare – prima impresie

S.T.R.I.K.E. 7 nu este o tastatură mecanică, însă tastele oferă o rezistenţă uniformă. Ele sunt relativ de uşor de apăsat, dar precizia este bună, iar feedback-ul plăcut. Când vine vorba despre tastare rapidă, aceasta este o tastatură foarte utilă. Desigur, nu acesta va fi principalul său atu, dar merită scos în evidenţă.

Ecranul multifuncţional

cesta este punctul forte al tastaturii. Aproape toate lucrurile legate de tastatură, ce pot fi modificate în timpul jocului, sunt disponibile aici. De la ajustarea volumului sau a culorii de iluminare, până la înregistrarea macro-uri şi managementul chat-ului audio. Matricea tactilă este precisă, iar calitatea imaginii este bună.

Preţ şi disponibilitate

Tastatura Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 va intra pe piaţa românească săptămâna viitoare, la preţul de aproximativ 1.380 lei. Ea va fi disponibilă prin intermediul PC-Coolers.ro şi a altor site-uri de profil.

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 - ecran tactil cu multe funcţii

În loc de concluzie

Mai multe detalii despre tastatura Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 vă vom oferi într-un material viitor. După un prim contact, ea pare să fie una din cele mai capabile periferice de aceste gen de pe piaţă. Ecranul tactil îşi dovedeşte cu uşurinţă utilitatea, concentrând un număr mare de funcţii şi facilităţi. Preţul plasează tastatura într-o ligă foarte selectă şi pare să fie justificat, după acest prim contact.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News