Matchstick nu va mai fi lansat. Susţinătorii proiectului îşi vor primi banii înapoi.

04.08.2015
Matchstick nu va mai fi lansat. Susţinătorii proiectului îşi vor primi banii înapoi.

Nu toate proiectele de succes de pe Kickstarter ajung şi în mâinile celor care le-au susţinut. Matchstick, un stick HDMI care dorea să concureze cu Chromecast şi care a fost susţinut de Mozilla, este cel mai recent astfel de exemplu, compania din spatele său anunţând că a renunţat la dezvoltarea sa. Din fericire, cei care au donat bani pentru realizarea lui Matchstick vor primi înapoi întreaga sumă de bani.

Proiectul iniţial era foarte ambiţios, promiţând o platformă open source bazată pe Firefox OS. Aceasta a fost şi problema principală a proiectului, întrucât este foarte greu să realizezi un sistem DRM competent atunci când întreaga sursă este deschisă oricui. Fără un sistem de protecţie de acest gen, companii precum Netflix nu ar publica niciodată aplicaţii pe platforma respectivă, iar resursele şi timpul pe care Matchstick le-au avut la dispoziţie nu au fost de ajuns pentru a putea termina dezvoltarea software.

Cu un preţ de 18 dolari, Matchstick ar fi putut deveni un dongle HDMI de succes, fiind mai ieftin decât oricare alt dispozitiv de acest gen. Suma de 470.000 de dolari strânsă de pe Kickstarter pare însă să nu fi fost de ajuns pentru a putea angaja o echipă destul de mare pentru a finaliza proiectul. Din fericire, cei interesaţi de astfel de dispozitive au acum destule alternative, cea mai populară fiind chiar Chromecast de la Google. În cazul în care aţi investit bani în Matchstick, ar trebui să vizitaţi proiectul original de pe Kickstarter, unde este explicat procesul de restituire a sumei donate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult