MatchStick, o replică motorizată de Firefox OS pentru Chromecast

MatchStick, o replică motorizată de Firefox OS pentru Chromecast

Adaptorul wireless pentru streaming Chromecast s-a dovedit un produs apreciat, configurarea simplă, preţul redus şi compatibilitatea bună cu omniprezenta platformă Android asigurându-i aprecierea utilizatorilor. Dacă sistemul de operare Firefox OS nu ne-a onorat încă cu prezenţa, acesta ar putea ajunge în casele utilizatorilor împachetat într-un adaptor similar Chromecast, dar care promite că va oferi o platformă complet deschisă pentru dezvoltatori.

Susţinut de către Mozilla Foundation şi dezvoltat de către o companiei numită MatchStick, adaptorul wireless este subiectul unei campanii Kickstarter pentru colectarea fondurilor necesare demarării producţiei. Dezvoltatorii îşi propun să colecteze suma de 100.000 de dolari, aceasta fiind deja depăşită în mai puţin de 24 de ore, un semn că persoanele interesate nu lipsesc.

Adaptorul MatchStick va avea un preţ de 25 de dolari în momentul în care va fi disponibil, acesta urmând să ofere aceleaşi facilităţi ca faimosul Chromecast: streaming wireless de pe telefoane, tablete sau laptopuri către orice televizor sau monitor cu intrare HDMI, aplicaţii interne, configurare simplă şi integrare în infrastructura Wi-Fi locală. Matchstick pare a fi ceva mai puternic decât Chromecast, adaptorul urmând să folosească un procesor Rockchip RK3066, 1 GB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă pentru buffering şi aplicaţiile locale.

Mozilla şi MatchStick afirmă că avantajul real al viitorului adaptor wireless pentru streaming este natura lui deschisă. Dezvoltatorii interesaţi vor putea dezvolta aplicaţii Web compatibile fără a se lovi de restricţii, iar creaţiile vor putea fi oferite într-un magazin digital online dedicat. Schema electronică şi logică a adaptorului vor fi şi ele deschise, MatchStick afirmând că acest lucru ar putea tenta producătorii interesaţi să lanseze clone care ar putea avea un preţ chiar mai mic.

Adaptorul wireless pentru streaming MatchStick va fi disponibil începând cu luna februarie a anului viitor, preţul acestuia urmând să fie de 25 de dolari. Cei care vor ajuta compania prin intermediul actualei campanii Kickstarter vor benefica de un preţ redus la 18 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News