Philips O’Neill The Stretch – flexibilitate şi izolare fonică

20.10.2011
Philips O’Neill The Stretch - flexibilitate şi izolare fonică

Philips ne propune să ascultăm muzică în orice condiţii şi fără temeri. Pentru asta, avem nevoie de jucării noi şi căştile de faţă se potrivesc foarte bine. Ele au două atuuri foarte importante: sunt rezistente şi de tip închis. Asta înseamnă că îţi permiţi să faci mai multe lucruri cu căştile pe urechi şi în medii mai zgomotoase. În continuare vom face cunoştinţă cu Philips O’Neill The Stretch, mai precis modelul SHO9560/10.

Philips O’Neill The Stretch - căşti cu suport foarte flexibil

Ce înseamnă TR 55LX?

Am avut o pereche de căşti cu suportul din plastic transparent care au cedat. Nu au avut parte de un tratament dur, însă acel plastic nu a fost suficient de flexibil. Problema aceasta a fost rezolvată de Philips, în colaborare cu O’Neill cu ajutorul lui TR 55LX. Acesta este numele plasticului foarte flexibil din care este construit suportul căştilor The Stretch.

Cât de mult poate fi abuzat acest material? Aveţi mai jos o schiţă cu punctele extreme de flexibilitate ale căştilor. Personal, mi-a fost puţin frică să le întind atât de mult, dar am înţeles de ce producătorul insistă asupra acestei facilităţi.

Căştile rezistă la un asemenea test

Materiale de calitate

Exteriorul căştilor Philips O’Neill The Stretch ne încântă cu un material fin la atingere. Cupele sunt acoperite cu o piele artificială moale şi fină şi sunt extrem de confortabile, chiar şi după multe ore de utilizare. De asemenea, cupele pot fi înclinate uşor în suport pentru a se potrivi cât mai bine fiecărui utilizator. Difuzoarele de 40 mm, cu magnet neodymium şi difragmă din mylar, sunt acoperite de o pânză fină.

Firul căştilor Philips O’Neill The Stretch este îmbrăcat într-un material textil foarte rezistent. Unul din testele de rezistenţă sugerate de producător a fost să lăsăm căştile să cadă şi să le susţinem de fir. Le-am pus la probă şi nu au păţit nimic. Cablul nu s-a desprins din mufa de lângă cască.

Philips O’Neill The Stretch - materiale de calitate

Specificaţii

  • Răspuns în frecvenţă: 12 – 24.000 Hz
  • Tipul căştilor: închis
  • Diametru difuzoare: 40 mm – magnet neodymium
  • Impedanţă: 32 ohm
  • Putere maximă de intrare: 50 mW
  • Conectori auriţi: Da
  • Lumgime cablu: 1,2 m
  • Dimensiuni: 215 x 195 x 90 mm
  • Greutate: 340 g

Calitatea audio şi izolarea fonică

Acesta este probabil cel mai important test şi trebuie să spun că Philips O’Neill The Stretch nu-l trece cu nota 10. Vom începe prin a lăuda nivelul de izolare fonică oferit de căşti. În metrou, ele sunt comparabile cu o pereche de căşti cu sistem activ de reducere a zgomotului de fond. Când mergi pe stradă este indicat să fii foarte atent la maşini sau alte obiecte în mişcare.

Conectorii auriţi şi cablul rezistent

Calitatea audio nu este punctul forte al căştilor. Joasele sunt bine diferenţiate şi puternice în unele cazuri. Producătorul specifică un răspuns în frecvenţă ce începe de la 12 Hz, o valoarea foarte îndrăzneaţă. În testele de bass, Philips O’Neill The Stretch s-a comportat foarte bine.

Când urcăm în frecvenţă lucrurile încep să se complice. Vocea se aude puţin înfundat şi parcă venind din spate. În melodii în care latura vocală este foarte pregnantă, cele descrise mai sus sunt uşor de observat chiar şi de cei care nu au o ureche foarte fină.

Philips O’Neill The Stretch sunt disponibile în mai multe culori

În cazul înaltelor avem pare de o experienţă mixtă. Atunci când ascultăm notele înalte ale unui pian sau ale unui clavecin, calitatea redării este bună. Lucrurile se schimbă mult în cazul unor piese rock sau în cazul concertelor de muzică clasică. Înaltele se pierd şi sunt distorsionate uneori.

Alte aspecte

Datorită construcţiei, o uşoară lovitură într-una din căşti rezonează destul de puternic şi neplăcut. Banda textilă de susţinere se ajustează foarte uşor şi a fost testată fără probleme de colegi cu diverse diemensiuni ale cutiei craniene. Presiunea pe urechi este medie şi purtatul ochelarilor şi căştilor în acelaşi timp nu este o problemă.

Philips O’Neill The Stretch se găsesc deja pe piaţă

Concluzie

Căştile Philips O’Neill The Stretch se adresează celor care fac multă mişcare, în mod special în medii zgomotoase. Rezistenţa a fost pusă pe primul loc de producător şi Philips a reuşit să creeze o pereche de căşti flexibile şi robuste în acelaşi timp. Materialul din care este construit suportul este foarte elastic, iar cablul este incredibil de rezistent. Din păcate, căştile nu stau la fel de bine la capitolul calitate audio. Dacă joasele sunt puternice clare, mediile se aud înfundat, iar înaltele pot fi distorsionate uneori. Chiar şi aşa, ele pot mulţumi o persoană mai puţin pretenţioasă, care nu poate face rabat la calitatea construcţiei.

Căştile Philips O’Neill The Stretch se găsesc pe piaţa românească la un preţ puţin cam piperat de 450 lei.

Plusuri şi minusuri:

[+] suport foarte flexibil şi rezistent
[+] căştile acoperite cu materiale fine
[+] confortabile, chiar şi după mai multe ore
[+] redare bună a frecvenţelor joase
[+] cablu rezistent, detaşabil
[+] izolare fonică bună
[-] mediile nu se aud foarte bine
[-] înaltele pot distorsiona uneori
[-] preţ puţin cam mare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News