Proiecţie la picnic? DNP Supernova face asta posibil

20.03.2007
Proiecţie la picnic? DNP Supernova face asta posibil
Dimensiuni

Despre compania DNP trebuie menţionat faptul că este una din marile compai de profil, aceasta, cu toate că nu este foarte cunoscută de către consumatori de rând, deţine 50% din piaţa mondială de panouri pentru proiecţii.

Pe de altă parte, putem spune că principalul rival al Supernova este HCS-80 ChromaVue de la Sony, dar produsul DNP nu este gândit să reflecte doar gama RGB, cum este în cazul Sony, ci să redea toată gama spectrului şi bineînţeles să funcţioneze cu orice tip de proiector.

Supernova este disponibil în două variante şi mai multe dimensiuni după cum urmează:

  • Formatul 16:9 cu diagonalele de 45" (114,3cm); 60" (152,4cm); 72" (182,88cm); 84" (213,36cm); 92" (233,68cm); 100" (254cm); 120" (304,8cm)
  • Formatul 4:3 cu diagonalele de 45" (114,3cm); 60" (152,4cm) ; 72" (182,88cm); 84" (213,36cm); 92" (233,68cm); 100" (254cm)

Despre Supernova mai putem spune că are o strălucire de două ori mai mare decât o suprafaţă de proiecţie normală. Achiziţionăm sau nu? Nu este foarte greu să remarcăm avantajele oferite de către Supernova.

Este alegerea prefectă fie pntru o sala de şedinţe fie penru acasă, dar înainte de a vă duce să cumpăraţi acest produs trebuie să mai stiţi unele amănunte. Unu dintre acestea este că nu puteţi să rulaţi această planşă de proiecţie pentru a ocupa mai puţin loc în cazul transportului, aşa cum se întămplă în cazul majorităţii produselor similare. Acest fapt îl face greu de transportat. Nu este mai puţin adevărat că aceasta vine cu propria cutie, realizată din lemn, foarte grea şi voluminoasă.

Pe de altă parte chiar dacă dorim să îl folosim în casa sunt destule şanse ca acesta să se deprecieze calitativ de la curaţare. Producătorii vor să mai adauge un strat de protecţie suplimentar, dar momentan nu este disponibil. Oricum ţinând cont de preţul DNP Supernova în format 16:9 cu diagonala de 84”, aproximativ 2100$, nu putem spune că este prea ieftin. Totul depinde de scopul şi locaţia în care dorim să îl utilizăm.

Supernova

Supernova

Cu toate că nu este vorba despre ultimii ani din viaţa unui soare, este un subiect interesant. Poate că nu mai vreţi să faceţi prezentări cu lumina stinsă, să nu vedeţi partenerii de afaceri, să nu remarcaţi reacţiile acestora. Nimic mai simplu, încercaţi suportul de proiecţie DNP Supernova.

Cu ce este deosebit?

Spre deosebire de suprafeţele de proiecţie normale, acesta permite ca o prezentare să aibe loc inclusiv în miezul zilei, în aer liber. O dată cu apariţia DNP Supernova nu va mai fi nevoie să prezataţi un proiect într-o încăpere întunecata. Puteţi pur şi simplu să aprindeţi toate luminile, să trageţi draperiile şi să începeţi prezentarea. Supernova înglobează toate tehnologiile disponibile în prezent în acest domeniu. Specificaţiile acestei planşe de proiecţie o fac net superioară oricărei alteia.

Specificaţii

În primul rând nu trebuie să privim acest panou de proiecţie ca fiind doar o suprafaţă normală pe care se face proiecţia. Mai repede am putea spune că este un monitor, nu de alta, dar are mai multe caracteristici care sunt atribuite acestora. Mai exact în specificaţiile oficiale sunt enumerate valori ale unor carateristici tipice pentru monitoare şi nicidecum ale uni panou de proiecţie. După cum reiese şi din PDF-ul cu specificaţii, acesta are 20,000 de linii formate din mini-oglinzi şi un pitch (dot pitch = distanţă între puncte) de 0.065 mm.

Probabil vă întrebaţi ce caută astfel de valori la o planşă de proiecţie. DNP Supernova are la bază o tehnologie asemănătoare intr-o oarecare masură cu aceea a monitoarelor. DNP Supernova are la bază o matrice formată din mini cristale distibuite pe 20,000 de linii, cum am menţionat anterior.

Rolul acestara este de a reflecta lumina primită de la proiector şi de a ignora lumina ambientală. Într-adevăr, proiectorul nu poare fi montat decât în anumite poziţii pentru ca proiecţia să poată fi realizată. Conform producătorilor proiectorul trebuie să fie perpendicular pe suprafaţa de proiecţie pentru a obţine efectul scontat. Supernova nu permite reflexia altei lumini în afară de cea perpndiculară, asigurând în acest fel că imaginea proiectată nu are interferenţe de la alte surse de lumină.

Despre panoul de la DNP putem spune că are şi un raport al contrastului net suprior produselor din aceeaşi gamă, aproximativ de 500:1 spre deosebire de 120:1. Totuşi este net inferior raportului de contrast regăsit la un monitor modern, dar pentru un panou de proiecţie aflat într-o încăpere luminată este foarte mult. Mai mult, producătorii suţin că acesta are un raport de contrast de 20:1 în condiţii extreme, respectiv undeva afară, în bătaia soarelui. Poate de aici se trage şi numele, Supernova, pentru că nu este influenţat foarte mult de lumina soarelui.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News