Proiecţii wireless, un nou trend în lumea business

11.12.2007
Proiecţii wireless, un nou trend în lumea business

Cele mai multe videoproiectoare sunt ţintuite undeva pe un soclu şi legate fedeleş de cabluri care duc la un computer, fie el portabil. Avem însă de-a face cu un nou trend prin lumea business: videoproiectoarele wireless. Japonezii de la Hitachi tocmai au lansat un nou model cu tehnologie 3LCD pe nume CP-X417. Suportă conexiuni cu până la patru computere simultan prin Wi-Fi 802.11 b/g şi are o rezoluţie nativă XGA (1024×768 pixeli).

Puterea luminoasă ajunge la 3.000 de lumeni, destul de mare şi pentru orice sală de prezentări dintr-un sediu. Fiind wireless, îţi dă libertatea de a-l muta dintr-un loc în altul fără să-ţi faci probleme cu lungimea cablurilor. Cu toate acestea, are o greutate destul de mare (4 kg). Un mare avantaj este că nu poate fi uşor subtilizat deoarece dispune de un senzor încorporat care “simte” orice deplasare şi alertează computerul/computerele la care este conectat.

Videoproiector Hitachi CP-X417

Spuneam că este un trend pentru că acum câteva luni şi Epson a lansat chiar în România un astfel de videoproiector wireless prin Wi-Fi 802.11a/b/g. Se numeşte EMP 1815, are aceeaşi tehnologie de proiecţie (3LCD) şi aceeaşi rezoluţie ca noul model Hitachi. Cel Epson este însă mai puternic (3.500 de lumeni) şi îţi primeşte prezentările de pe stick-uri de memorie USB.

Videoproiectorul Hitachi va fi disponibil mai întâi în SUA, dar pe cel Epson îl găseşti deja în magazinele de specialitate din România (PCFun.ro), la un preţ de 6.650 lei.

Videoproiector Epson EMP 1815

Urmărește Go4IT.ro pe Google News