Sony anunță INZONE, noul său brand de periferice de gaming pentru PC, separat de PlayStation

29.06.2022
Sony anunță INZONE, noul său brand de periferice de gaming pentru PC, separat de PlayStation

Sony a anunțat oficial INZONE, noul său brand de echipamente de gaming pentru PC. Acesta va porni cu două modele de monitoare și trei perechi de căști, care vor fi compatibile atât cu PC-uri, dar vor putea fi folosite și pe consolele PlayStation ale companiei. Totuși, compania se concentrează în special pe gaming pe PC, oferind capabilități pe care le vedem deja în piață și de la alte brand-uri concurente.

Compania japoneză a ținut să menționeze că acest brand este unul care aparține de Sony și nu are legătură cu Sony Interactive Entertainment, ramura sub care este acoperit și brandul PlayStation. Astfel, probabil că nu vom vedea prea multe promoții care să includă noile periferice de gaming în zona de console.

Întrucât Sony este o companie care întotdeauna a mers spre zona premium pe fiecare piață pe care a activat, și INZONE va fi un brand premium de echipamente de gaming, așa că nu ar trebui să ne așteptăm la prețuri accesibile, cel puțin pentru produsele prezentate astăzi.

Căștile Sony INZONE sunt dezvoltate folosind tehnologii de succes din zona multimedia

La capitolul căști de gaming, INZONE de la Sony aduce pe piață trei modele diferite: H3, H7 și H9, în această ordine, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Sony a folosit experiența pe care o are pe piața de căști over-ear precum modelele WH-1000 pentru a aduce atât conectivitate wireless de calitate, cât și materiale premium pe căștile de gaming.

INZONE H9 – versiunea de gaming a lui WF-1000XM5

Modelul INZONE H9 este cel mai scump, și acoperă zonele care iau contactul cu urechile și capul utilizatorului cu o piele ecologică, aceeași folosită și pe căștile WH-1000XM5. Modelele H7 și H3 beneficiază de suprafețe acoperite cu un nailon soft-touch. Sony spune că toate căștile sunt realizate pentru a nu pune presiune asupra urechilor și pentru a asigura confort în utilizare extinsă. Design-ul general și construcția pare să fie comună între modele, la fel și difuzoarele de 40mm. Totuși există diferențe pe lângă materialele din care sunt construite.

Sony INZONE H9_1

Modelul H9, cel de top este practic o versiune a WH-1000XM5 pentru gaming, deci include atât tehnologia de anulare a zgomotului ambiental (ANC), cât și modul ambiental, care permite sunetului din exterior să pătrundă în interiorul căștilor. Această pereche de căști vine și cu luminițe RGB, dar acestea și ANC-ul scad autonomia la numai 32 de ore, ceva mai mică decât pe modelul H7, din gama de medie.

INZONE H7 – modelul mid-range wireless

H7 vine cu un design similar, fără RGB, dar cu același microfon bidirecțional cu certificare Discord, precum H9, dar promite 40 de ore de autonomie. Ambele modele au încărcare rapidă, 10 minute de încărcare fiind echivalente cu o oră de utilizare, dar căștile pot fi folosite și atunci când sunt conectate la un USB-C pentru încărcare. Conectarea la PC sau consolă se face printr-un dongle dedicat, dar ambele perechi au și Bluetooth 5.0 pentru conectarea la alte dispozitive.

Sony INZONE H7_2

INZONE H3 – modelul de bază, cu fir

În cele din urmă INZONE H3 reprezintă modelul de bază, care funcționează doar prin fir, fără wireless. Acest model nu include nici ANC, iar microfonul său nu este certificat Discord, așa cum este cel de pe modelele superioare. De asemenea, nu are nici luminițe RGB.

Sony INZONE H3

Design-ul cu alb și negru amintește de consola PlayStation 5, iar căștile sunt compatibile toate cu sunet 3D virtual pe PC și cu sistemul Tempest 3D de pe consola Sony.

Toate pot fi controlate printr-o aplicație INZONE Hub pentru Windows 10 sau 11. Sony va oferi chiar și posibilitatea de a personaliza sunetul 3D în funcție de forma urechilor, prin fotografierea acestora. Această tehnologie este disponibilă și pe căștile multimedia 1000XM5.

Prețuri căști Sony INZONE

Prețurile sunt însă, așa cum spuneam, în zona premium: 490 lei pentru INZONE H3, 1.100 lei pentru INZONE H7 și 1.480 lei pentru INZONE H9. Căștile se lansează în luna iulie.

Monitoarele Sony INZONE sunt realizate pentru gaming în 4K, sau eSports în Full HD

Monitoarele INZONE sunt însă doar două la număr și pare că lipsește un al treilea model în mijloc. Avem doar INZONE M9, un model 4K pentru gaming high-end și INZONE M3, un model 1080 pentru jocuri din zona eSports.

Monitorul INZONE M9 promite refresh rate mare și HDR ajutat de local dimming

Monitorul INZONE M9, beneficiază de un panel 4K IPS la 144 Hz, cu local dimming (FALD) pe 96 de zone. Acesta promite timp de răspuns de 4,6 milisecunde (1ms GTG), protecție anti-glare și compatibilitate cu standardul DisplayHDR 600. Desigur, are un panel cu culori pe 10 bți și beneficiază de funcție Auto HDR pentru PlayStation 5, așa cum au și noile televizoare Bravia. Desigur, fiind un monitor de gaming, acesta vine cu profiluri de culoare pentru diverse genuri de jocuri, cât și cu funcții dedicate precum black equalizer, crosshair, timer sau frame rate counter.

Sony INZONE M9

IZONE M3 este un monitor de bază, care se lansează mai târziu

Monitorul INZONE M3 este însă unul cu panel Full HD la 240 Hz, fără local dimming, dar tot cu panel IPS și cu panel pe 10 biți. Acesta este însă doar compatibil cu DisplayHDR 400, fiind mai puțin luminos. Totuși, efectul HDR pe acest model va avea cu siguranță mai puțin impact, în special din cauza lipsei retroiluminării locale.

Ambele modele vin însă cu un stand în formă de trapez, care permite și ajustarea pe verticală. Sony spune că a încercat să ocupe cât mai puțin spațiu pe birou cu acest stand, având un picior în partea din față și două în spate, spre diferență de alte soluții de pe piață.

Sony INZONE M3

Ambele monitoare beneficiază însă de câteva capabilități foarte binevenite. În primul rând, au conectică foarte bună: 1x Display Port, 2x HDMI 2.1 pe 4K și 2.0 pe 1080p, un port USB-C, un port USB-B și trei port-uri USB-A, plus un jack de căști. Toate USB-urile sunt însă utilizabile sub formă de switch KVM, putând avea tastatura, mouse-ul și căștile conectate la monitor, acestea putând fi folosite la două PC-uri automat, în funcție de sursa folosită. Din păcate, încărcarea prin USB-C este la doar 15W, deci nu vei putea alimenta un laptop performant de la monitor.

Monitoarele sunt livrate doar în dimensiuni de 27” și cu difuzoare de 2W integrate și sunt compatibile G-Sync și HDMI VRR, dar nu sunt compatibile cu FreeSync. Astfel, doar pe console și plăci grafice NVIDIA poți avea refresh rate variabil.

Prețuri monitoare Sony INZONE

Modelul INZONE M9 va fi disponibil la prețul de 5.400 lei în această vară, iar INZONE M3 va întârzia până la iarnă și nu are încă un preț stabilit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult