Tastatură pentru pretenţioşi: Das Keyboard ajunge la generaţia a patra

26.03.2014
Tastatură pentru pretenţioşi: Das Keyboard ajunge la generaţia a patra

Unii utilizatori preferă tastaturile pentru jocuri cu butoane programabile multiple, alţii preferă tastaturile ergonomice care asigură un confort sporit în timpul sesiunilor lungi de lucru, iar altora nu prea le pasă ce folosesc. Pentru cei care nu sunt satisfăcuţi de nici una dintre aceste game de produse, Das Keyboard oferă o aranjare clasică a tastelor, butoane cu comutatoare mecanice şi, odată cu noua generaţie, şi taste multimedia dedicate.

Alături de alte produse similare de la Cherry, Unicomp sau Filco, tastatura Das Keyboard a devenit celebră  pentru că oferă o carcasă cu greutate ridicată, taste mecanice de bună calitate şi o aranjare clasică a butoanelor. Încercând să se apropie cât mai mult de etalonul stabilit de tastatura mecanică IBM Model M, Das Keyboard plusează însă şi cu o versiune cu taste nemarcate, pentru cei care vor să-şi gâdile egoul şi să-şi etaleze acurateţea ridicată.

Ajunsă la generaţia a patra, care este în realitate a cincea dacă vrem să numărăm separat şi versiunea Model S, Das Keyboard 4 se remarcă prin apariţia butoanelor multimedia hardware. Versiunea anterioară Model S le-a implementat sub forma unor scurtături activate cu o tastă funcţională, însă Das Keyboard 4 oferă butoane dedicate pentru reglarea volumului, blocarea volumului şi controlul redării media. Cea de-a doua noutate este sistemul de susţinere, care a înlocuit picioarele din material plastic cu o bandă magnetică rigida şi solidă.

La fel ca generaţia anterioară, Das Keyboard 4 foloseşte taste cu comutatoare mecanice şi contacte aurite produse de Cherry, acestea promiţând 50 de milioane de apăsări înainte de a ceda. Cumpărătorii pot opta între comutatoarele Cherry MX Blue, cu răspuns tactil şi sonor puternic, sau Cherry MX Brown, care sunt mai moi şi mai tăcute. Tastele sunt inscripţionate cu laser, pentru a asigura o durată de lizibilitate mai mare, iar suprafaţa superioară a carcasei este fabricată din aluminiu anodizat.

Lista dotărilor mai include 2 porturi USB 3.0, un cip de control superior cu anti-ghosting care permite apăsarea unui număr nelimitat de taste în acelaşi timp, conectivitate USB şi un buton dedicat pentru Sleep. Disponibilă atât în versiunea nemarcată Ultimate cât şi cea obişnuită Professional, Das Keyboard 4 va ajunge pe piaţă undeva la jumătatea lunii aprilie la un preţ de 169 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News