Tastatura placată cu aur de 24 de karate, lansată la CES 2020. Costă cât un Logan „full-option”

13.01.2020
Tastatura placată cu aur de 24 de karate, lansată la CES 2020. Costă cât un Logan „full-option”

CES este un târg de tehnologie mai „excentric” decât altele care au loc de-a lungul anului. Fiind întotdeauna poziţionat la începutul lunii ianuarie şi fiind organizat în fiecare an în Las Vegas, companiile încearcă să dea startul întotdeauna anului în forţă, cu tot felul de anunţuri cât mai ieşite din comun. Anul acesta, ADATA, companie cunoscută pentru dezvoltarea de periferice şi accesorii pentru PC-uri, dar şi pentru unităţi de stocare, a venit cu o tastatură de aur, care poate fi cumpărată în schimbul sumei de 10.000 de dolari.

Această tastatură nu este un model nou. ADATA a primit o comandă de la un client privat pentru a crea o tastatură din aur. Aceasta ar fi trebuit să fie o comandă singulară, însă compania a decis să creeze câteva unităţi pentru a testa totuşi interesul clienţilor. Astfel, a luat o tastatură de alumniu, modelul XPG Summoner şi l-a placat cu aur de 24 de karate. Astfel, totul, de la butoane, corpul tastaturii şi chiar palm-rest-ul detaşabil sunt acum învelite în aur.

Având în vedere că vorbim despre o tastatură „placată” cu aur şi nu din aur masiv, preţul de 10.000 de dolari este chiar „accesibil”. Compania a placat fiecare dintre cele peste 100 de taste individual, iar procesul de dezasamblare şi reasamblare este unul destul de minuţios. Singurul loc unde tastatura ADATA nu este placată cu aur este partea de jos, unde are contact permanent cu biroul. De la frecare, în timp, aurul ar fi putut să se cojească.

Pentru că este un produs exclusivist, modelul XPG Golden Summoner de la ADATA nu va fi vândut decât în şase exemplare, exceptând exemplarul construit la comandă pentru clientul privat. Astfel, dacă aveţi 10.000 de dolari în buzunar şi tot ce v-aţi dorit în viaţă este o tastatură placată cu aur, acum o puteţi cumpăra. Având în vedere cât de repede se vând alte dispozitive „de lux” de acest gen, probabil că ar fi o idee bună să vă grăbiţi, întrucât stocurile de Golden Summoner s-ar putea epuiza repede.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult