Lenovo oferă fanilor ThinkPad o tasatatură de PC identică cu cea de pe laptop

30.04.2020
Lenovo oferă fanilor ThinkPad o tasatatură de PC identică cu cea de pe laptop

Sunt puțini fani ai tastaturilor mai înverșunați decât cei care folosesc laptop-uri din seria ThinkPad de la Lenovo. Această tastatură, echipată cu celebrul „stick” roșu pentru mouse și cu butoane „click” sub tasta space, are extrem de mulți fani în toată lumea, iar acum, aceasta va putea fi folosită și fără a cumpăra un laptop Lenovo. Producătorul chinez a anunțat că va vinde o tastatură de PC wireless, cu același design de pe laptop-urile ThinkPad.

Tastatura se numește ThinkPad Trackpoint Keyboard II și este disponibilă pentru comandă pe site-ul Lenovo la un preț de aproximativ 100 de dolari. Pentru 100 de dolari primești ceea ce pare a fi o tastatură extrasă dintr-un laptop ThinkPad, cu tot cu celebrul stick roșu pentru controlul mouse-ului și butoanele de sub tastatură. Ce lipsește este un trackpad, însă probabil că puțini utilizatori de computere desktop ar renunța la un mouse.

Acest design datează încă din 1992, când IBM, a lansat seria de laptop-uri ThinkPad cu acest design care a devenit un adevărat „clasic” pe piața de laptop-uri. Este interesant însă cât de fidel este reprodus design-ul tastelor pe modelul ThinkPad Trackpoint Keyboard II, fiecare tastă fiind poziționată în același loc ca pe un laptop, în ciuda faptului că pe o tastatură wireless nu ești constrâns de dimensiunile șasiului computerului.

tasatatura thinkpad

Probabil că Lenovo încearcă să ofere fanilor acestei tastaturi o experiență cât mai autentică pentru momentele în care nu lucrează pe laptop. Desigur, nimic nu te oprește să atașeze această tastatură la un laptop ThinkPad pentru momentele în care dorești să lucreză la un birou pe un monitor mare. Conexiunea la computer poate fi realizată fie printr-un dongle USB proprietar, fie prin Bluetooth, în timp ce încărcarea se face printr-un port USB Type-C. Tastatura nu poate fi folosită însă în mod „pe fir”. Este neapărat necesară o conexiune wireless.

Pentru cei care preferă celebrul „trackpoint”, această tastatură este tot ce ar putea avea nevoie pentru productivitate, întrucât pentru activități simple, acesta este de ajuns. Astfel, pare să fie și o soluție potrivită pentru cei care au puțin spațiu pe biroul de lucru, iar un mouse ar necesita prea mult spațiu de mișcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult