Turtle Beach Ear Force X12 – căşti de gaming cu amplificare audio şi bass boost

18.05.2013
Turtle Beach Ear Force X12 - căşti de gaming cu amplificare audio şi bass boost

Turtle Beach Ear Force X12 este un set de căşti pentru jocuri, prevăzut cu reglaje individuale pentru volum, bass şi microfon, respectiv etaj de amplificare dedicat.

Turtle Beach Ear Force X12

Descriere

Accesoriu de gaming compatibil cu sisteme PC, dar şi console de jocuri prevăzute cu port USB şi ieşire audio de tip Jack 3.5 mm, căştile Turtle Beach Ear Force X12 se fac remarcate printr-o construcţie confortabilă, izolare fonică peste medie şi performanţe solide în ceea ce priveşte abilitatea de a reda efectele speciale din jocuri.

Căştile Ear Force X12 vin echipate cu difuzoare de 50 mm, instalate în interiorul unor cupe suficient de mari pentru a cuprinde complet pavilionul urechii, sprijinindu-se direct pe cap folosind suporţi confecţionaţi din burete moale şi capitonaţi cu material textil. Pentru aşezare perfectă, cele două cupe sunt prinse de cadrul ajustabil folosind braţe dublu articulate, care permit mişcarea liberă a cupelor în orice direcţie.

Cadrul ajustabil este sprijinit pe un suport din burete destul de lat, capitonat cu material textil în partea inferioară iar deasupra cu piele sintetică, imprimată cu logo-ul Turtle Beach.

Microfonul este poziţionat la capătul unui braţ flexibil, ce poate fi modela t cu uşurinţă pentru obţinerea unei distanţe optime pentru vorbit.

Turtle Beach Ear Force X12 - cadrul ajustabil

Cablul audio cu lungime de 4.87 metri este prevăzut cu o telecomandă din care putem ajusta volumul sonor şi bass-ul. Telecomanda mai dispune şi de buton Mute, respectiv reglaj pentru sensibilitatea microfonului. La celălalt capăt al cablului se află doi conectori Jack 3.5 mm şi un conector USB, folosit doar pentru alimentarea amplificatorului din dotare.

În pachetul cu accesorii găsim un cablu pentru conectarea la consola Xbox 360, respectiv cablu prelungitor cu mufe RCA prin care putem conecta orice televizor, sistem audio, sau consolă de jocuri prevăzută cu ieşire Line-Out de tip RCA. Trebuie ştiut însă că pentru a funcţiona, căştile au nevoie să fie alimentate permanent prin conectorul USB.

Specificaţii audio

  • Răspuns în frecvenţă: 20 Hz – 20 Khz
  • Sensibilitate la 1 Khz: 20Hz – 20kHz, >120dB SPL
  • Diametru difuzoare: 50 mm
  • Magneţi: neodim
  • Design acustic: cupe închise
  • Conectori: 2 x Jack 2.5 mm, 1x USB (pentru alimentare)
  • Greutate: 233 g

Turtle Beach Ear Force X12 - cablul RCA şi cablul pentru Xbox

Performanţe

După ajustarea iniţială a dimensiunii cadrului, căştile Turtle Beach Ear Force X12 pot fi folosite imediat, perioada de acomodare cu dimensiunile cupelor şi greutatea construcţiei fiind minime.

Mulţumită cupelor spaţioase, căştile sunt foarte confortabil de purtat pe perioade mari de timp, fără a induce dureri in pavilionul urechii, sau disconfort în zona unde cadrul de susţinere atinge partea superioară a capului. Construcţia solidă şi capitonajul consistent au drept rezultat o fonoizolare eficientă, dar cu dezavantajul de a favoriza transpiraţia urechilor, mai ales dacă temperatura ambiantă este deja la un nivel ridicat.

Ajutate de amplificatorul audio dedicat, căştile Ear Force X12 pot reda efectele speciale din jocuri şi bass-ul din melodii la o intensitate impresionantă, iar volumul sonor poate fi ridicat la nivel maxim fără a întâmpina distorsiuni notabile.

 Turtle Beach Ear Force X12 - telecomanda şi conectorii USB, Microfon şi Audio

Lăsând la o parte volumul sonor ce poate fi atins şi bass-ul impresionant, căştile Turtle Beach Ear Force X12 nu se arată drept o alegere ideală pentru pasionaţii de muzică cu pretenţii. În funcţie de intensitatea la care ajustăm bass-ul, ne alegem fie cu o audiţie dominată de instrumente joase, sau un sunet plat, în care frecvenţele înalte sunt redate disproporţionat faţă de cele medii şi joase. Din fericire tendinţa căştilor de favoriza frecvenţele joase şi atenua pe cele înalte poate fi corectată într-o bună măsură cu egalizatorului grafic şi o placă de sunet performantă.

Dincolo de avantajele potenţiale, amplificatorul audio dedicat are şi un neajuns ce devine evident în pauzele dintre melodii, când în loc de linişte deplină auzim un foşnet continuu de mică intensitate, ce nu poate fi eliminat decât deconectând cablul USB folosit pentru alimentare.

Microfonul oferă sensibilitate bună iar braţul ajustabil permite apropierea la nivelul gurii, pentru conversaţii clare inclusiv în spaţii cu mult zgomot ambiant.

Turtle Beach Ear Force X12 - click pentru galeria de imagini

Concluzie

Căştile Turtle Beach Ear Force X12 sunt un accesoriu de gaming bine construit, confecţionat din materiale de bună calitate şi confortabil de purtat în timpul sesiunilor de jocuri. Cablul cu o lungime apreciabilă, prevăzut cu telecomandă, lasă suficient spaţiu de mişcare faţă de unitatea centrală sau consola de jocuri, iar microfonul cu braţ flexibil se ajustează rapid şi eficient.

Audiţia oferită impresionează prin intensitatea bass-ului şi volumul sonor, însă pasionaţii de muzică ceva mai exigenţi ar putea fi mai degrabă incomodaţi de prezenţa amplificatorului dedicat, ce pare să afecteze negativ fidelitatea sunetului şi introduce un zgomot de fundal audibil în pauzele dintre melodii.

Căştile Turtle Beach Ear Force X12 pot fi achiziţionate şi din magazinele din ţara noastă, la preţul de 220 Lei.

Părţi pozitive

Amplificator dedicat
Telecomandă cu reglaje pentru volum, bass şi microfon
Izolare fonică bună
Bass puternic şi volum ridicat
Confortabil de folosit
Microfon cu braţ ajustabil
Lungime cablu

Părţi negative

Căştile necesită alimentare permanentă, folosind conectorul USB
Amplificatorul audio induce zgomot de fundal sesizabil în pauzele dintre melodii
Audiţie excelentă în jocuri şi filme, unde bass-ul puternic este un avantaj, dar pentru muzică se simte nevoia unui sunet mai bine echilibrat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult