UPDATE: Periferice (in)utile: drujba pe USB

10.07.2009
UPDATE: Periferice (in)utile: drujba pe USB

UPDATE: Totul a fost o glumă bună. În spatele site-ului, care a dispărut deja, s-a aflat campania Papercut care are ca scop responsabilizarea celor ce consumă inutil hârtia la birou. Conform lor, drujba de la birou este chiar tastatura şi în mod special combinaţia de taste Ctrl+P. Atunci când tipăreşti ceva, consumi hârtie şi implicit, tai copaci. De pe site-ul campaniei se poate descărca o aplicaţie ce redă sunetul făcut de o drujbă atunci când apeşi Ctrl+P.


Nebunia de mai jos, pentru că nu-i putem spune altfel, se numeşte i.Saw şi producătorul nu se sfieşte s-o asocieze cu produsele Apple. Din imagini şi din clipul video demonstrativ întelegem că avem de-a face cu un fierăstrău electric, de lungimea unei tastaturi, care poate tăia diverse obiecte din lemn. Ceea ce nu înţelegem însă este utilitatea lui. În primul rând, curentul oferit de un port USB este mic şi puterea motorului drujbei va fi implicit mică. Apoi, chiar dacă ai putea să tai diverse obiecte din lemn, de ce ai vrea să faci asta la birou sau acasă, locurile unde producătorul sugerează folosirea fierăstrăului?

i.Saw este o drujbă electrică, pentru utilizare la birou sau acasă

Producătorul, anonim de altfel, acceptă precomenzi pentru i.Saw pe site-ul “oficial”, preţul periculosului gadget pe USB fiind de 60 $. El este compatibil atât cu PC-uri, cât şi cu Mac-uri, însă de ce un calculator personal cu sistem de operare Linux şi porturi USB funcţionale nu ar fi la fel de bun? Cei interesaţi vor trebui să aştepte până în septembrie livrarea drujbei pe USB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News