WowWee Rovio: webcam mobil, inteligent şi abil

24.09.2008
WowWee Rovio:  webcam mobil, inteligent şi abil

Maşinuţele telecomandate moderne dispun de o cameră frontală reglabilă care îţi permite să vizualizezi spaţiul în care se deplasează stând relaxat în fotoliu sau pe banca de pe aleea unui parc. Nu sunt o noutate. Pentru ca experienţa să fie şi mai plăcută, au început să se practice şi curse cu astfel de jucării. Ceea ce le-a lipsit însă până acum a fost facilitatea de a fi acţionate de oriunde te-ai afla, nu pe o rază de “x” metri. Cu WowWee Rovio, lucrurile stau un pic diferit. În principiu, este tot o maşinuţă dotată cu webcam ce poate fi controlată de la distanţă, dar marele avantaj constă în faptul că nu o manevrezi din telecomandă, ci de la pupitrul PC-ului, consolei sau chiar cu ajutorul telefonului mobil, din orice colţ al lumii.

WowWee Rovio

Conectat la Internet, poţi verifica ce se întâmplă pe acasă sau poţi participa la conferinţe web. Poţi face absolut orice îţi trece prin cap, inclusiv să spionezi. Pentru ca nimeni şi nimic să nu treacă neobservat, camera este montată pe un picior ajustabil pe trei poziţii ce îţi oferă trei unghiuri de vizualizare, în funcţie de ceea ce doreşti să surprinzi. Desigur, aparatul dispune de microfon şi difuzor încorporate.

Rovio se conectează prin Wi-Fi la orice dispozitiv compatibil care să permită instalarea software-ului, fără de care nu ai cum să comanzi “jucăria”. Într-unul din videoclipurile de prezentare, ni se dezvăluie şi interfaţa programului, foarte intuitivă. Fiind un dispozitiv wireless, funcţionează cu acumulatori. Descărcarea lor nu îţi va da bătăi de cap, deoarece Rovio ştie să se retragă singur la staţia de încărcare. După toate astea, parcă nu îţi mai vine să te limitezi la clasicele webcam-uri, nu-i aşa?

Vineri, 26 septembrie, WowWee Rovio va fi lansat oficial în Europa şi America, la un preţ de 300 $. Precomenzile sunt deja disponibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News