XPG EMIX H30 + SOLOX F30: soluţie audio completă pentru gaming [REVIEW]

11.12.2017
XPG EMIX H30 + SOLOX F30: soluţie audio completă pentru gaming [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii

Seria de căşti de gaming XPG EMIX de la ADATA s-a bucurat de un debut interesant, modelul in-ear I30 oferind un sunet de calitate şi compatibilitate cu o plajă largă de dispozitive, în special portabile. Modelul over-ear H30 este o soluţie audio pentru acasă, pachetul complet fiind livrat cu o interfaţă audio externă numită SOLOX F30, compatibilă la rândul ei cu mai multe dispozitive. Avantajul este că cele două dispozitive nu sunt realizate pentru a fi folosite exclusiv împreună.

Construcţie, design, ergonomie

Pachetul EMIX H30 + SOLOX F30 este voluminos chiar şi pentru o soluţie audio pentru gaming. Cutia este realizată însă pentru a găzdui trei componente importante: căştile H30, interfaţa audio F30 şi suportul metalic pe care cele două vor sta atunci când nu sunt în utilizare. Acesta din urmă este simplu în design şi în afară de faptul că este destul de uşor şi că baza lui include un suport magnetic pentru prinderea plăcii audio SOLOX F30, nu există prea multe caracteristici care merită menţionate. Faptul că suportul este inclus în pachet este un avantaj clar, acesta putând fi folosit şi cu alte perechi de căşti over-ear, în cazul în care aveţi deja un suport montat pe carcasa PC-ului sau pe monitorul de gaming.

Căştile EMIX H30 au un design destul de „clasic” pentru o pereche de căşti de gaming. Acestea sunt echipate cu LED-uri roşii la exterior însă nu ies foarte mult în evidenţă atunci când sunt comparate cu alte modele similare, iar luminile pot fi oprite dacă nu este folosită mufa USB de pe cablu. Cupele sunt realizate din plastic de jur împrejur, iar bureţii sunt acoperiţi cu material sintetic, care imită pielea. Acestea sunt confortabile chiar şi la sesiuni de gaming extinse, însă cel mai mare avantaj al acestor căşti este greutatea, care nu este nici prea mică, nici prea mare. Din păcate, anumite finisaje, precum logo-urile EMIX H30 şi XPG de pe laterale par a fi foarte „ieftine”, din material plastic standard.

Cele două difuzoare sunt legate între ele cu un headband din aluminiu, care pare a fi rezistent în timp, în timp ce ajustarea pe cap se face automat, o suprafaţă moale acoperită cu un material similar cu cel al bureţilor fiind prins între cele două părţi cu fire metalice retractabile. Cablul audio este acoperit cu material textil şi are la capăt trei mufe: un jack audio pentru redarea sunetului, un jack pentru microfon şi un USB. Microfonul este detaşabil şi este acoperit dintr-un material din plastic transparent maleabil, pentru a putea fi poziţionat confortabil în utilizare.

În cele din urmă, interfaţa audio SOLOX F30 vine cu un design care completează suportul metalic, fiind realizată din plastic argintiu. Aceasta se conectează la PC printr-un cablu mini-USB cu doi conectori USB Type-A (ceva ciudat pentru zilele noastre), şi integrează un hub USB cu trei port-uri. Acesta beneficiază şi de mufe audio pentru căştile H30, cât şi un port separat pentru boxe, pentru cei care au şi căşti şi boxe la PC, comutarea între cele două fiind realizată printr-un singur buton. Şi că tot vorbim despre butoane, în centrul interfeţei XPG SOLOX F30 avem un potenţiometru pentru volum, butonul care face trecerea de la căşti la boxe, buton „mute” pentru microfon, un buton pentru sunet surround 7.1 şi în cele din urmă, butonul EQ care face trecerea între patru profile pre-stabilite de sunet: Game, Movie, Voval şi Music.

Pachetul este completat de o husă din material sintetic de tip plasă, util pentru momentele în care ai nevoie să cari căştile dintr-un loc în altul. Husa găzduieşte în buzunarul principal căştile H30, în timp ce buzunarul extern este realizat pentru a căra F30-ul şi cablul său.

Specificaţii

XPG EMIX H30

 • Dimensiuni difuzoare: 53 mm
 • Impedanţă: 32 ohm ±15%
 • Intensitatea sunetului: 110 dB ± 3 db
 • Frecvenţă: 20Hz-20.000Hz
 • Putere: 25mW-100mW
 • Lungime cablu: 2,4m
 • Mufă: 3.5mm
 • Microfon:  -42 ± 3 db / 50Hz-10.000Hz

XPG SOLOX F30

 • Capabilităţi audio: stereo + 7.1 virtual
 • Profile de utilizare: Gaming, Movie, Vocal, Music
 • Conectivitate: 2 x jack 3,5mm out (căşti + boxe), 1 x jack 3,5mm in (microfon), 3 X USB 2.0
 • Butoane: 4 (comutare între boxe şi căşti, mute pentru microfon, EQ, 7.1) + potenţiometru pentru volum
 • Compatibilitate software: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, macOS 10.6+

Părţi pozitive

Soluţie completă (căşti, interfaţă audio şi suport)
Cabluri de calitate (îmbrăcate în material textil)
Nu necesită instalarea de software
Sunet bun în majoritatea situaţiilor

Părţi negative

Anumite finisaje sunt cam „ieftine”
Căştile sunt cu incintă deschisă, deci pot deranja persoanele din jur
Virtualizarea 7.1 nu adaugă mare lucru
Mufa USB de pe cablul căştilor este doar pentru alimentarea LED-urilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult