YG400: mini-proiector LED pentru experienţe multimedia la un preţ modic [REVIEW]

03.04.2018
YG400: mini-proiector LED pentru experienţe multimedia la un preţ modic [REVIEW]
Prezentare

Adresat celor care vor să încerce o experienţă „de cinema”, dar nu dispun nici pe departe de bugetul necesar achiziţionării unui videoproiector performant, YG400 este genul de dispozitiv atât de ieftin încât probabil nu vei regreta că l-ai cumpărat, chiar dacă îi vei găsi imediat destule neajunsuri.

Prezentare

Tipic pentru multe produse ieftine din ofertele magazinelor asiatice, dispozitivul numit generic YG400 LCD Portable Mini HD Wired Projector este livrat într-un ambalaj pe care numele companiei producătoare este de negăsit. Pe dispozitivul surprinzător de bine construit şi elegant după standardele unui videoproiector găsim inscripţionat numele LEJIADA, un brand apărut pe alte câteva modele de proiectoare ieftine şi cam atât. Dar nu asta contează, ci promisiunea  de a beneficia de o experienţă multimedia la o fracţiune din costul unui proiector semnat de unul dintre brandurile consacrate.

Oferit într-o carcasă de forma unui proiector clasic, dar redus la stadiul de miniatură. Dispozitivul este prevăzut cu o sursă de lumină LED suficient de puternică pentru obţinerea unei imagini cu diagonală 1 – 2 metri, dacă vizionăm într-o încăpere fără alte surse de lumină ambiantă. Cât se poate de rudimentar, YG400 dispune de un grup optic care permite focalizarea imaginii începând cu distanţa de 1 metru, respectiv ajustarea manuală a geometriei pentru a compensa amplasarea dispozitivului mai sus sau mai jos decât suprafaţa de proiecţie. Gândit pentru instalare ad-hoc, YG400 dispune şi de montură pentru fixarea pe trepied, asemenea unui aparat foto sau cameră video.  

Imaginea este generată folosind un ecran LCD miniatural, plasat în faţa sursei de lumină LED. Acesta suportă rezoluţia 800×480 în mod nativ, însă intrarea HDMI acceptă surse de semnal video până la rezoluţie Full HD, fapt ce ajută la redarea prezentărilor într-un mod care să nu arate prea mult limitările rezoluţiei SD.

Livrat cu o telecomandă de mici dimensiuni, YG400 poate funcţiona şi ca media player de sine stătător, redând filme şi albume cu poze găzduite pe dispozitive de stocare USB flash, sau card de memorie SD.

Sunetul este redat cu ajutorul unui difuzor încorporat, suficient de puternic pentru spaţiul unui dormitor sau birou de mici dimensiuni.

 

Părţi pozitive

Preţ accesibil
Design destul de reuşit
Funcţie media player
Uşor de instalat şi folosit

Părţi negative

Doar rezoluţie SD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult