Apple ar putea lansa un iPod aniversar la 20 de ani de la lansarea primului model

23.05.2021
Apple ar putea lansa un iPod aniversar la 20 de ani de la lansarea primului model

Chiar dacă iPhone este acum produsul principal pe care Apple îl dezvoltă, în urmă cu 20 de ani, compania dădea lovitura la nivel mondial cu iPod, primul player portabil de muzică portabil care oferea spațiu pentru câteva mii de melodii. Până la lansarea iPhone din 2007, iPod devenise însă o gamă de produse învechite și scumpe în comparație cu concurența, însă puțini știu că Apple încă vinde un produs din gama iPod: iPod Touch, un dispozitiv cu iOS, care încă primește actualizări software. În 2021, compania ar putea lansa un nou model iPod aniversar, cu design modernizat.

Un nou iPod Touch ar putea fi lansat în 2021

iPod Touch din generația a șaptea este ultimul „supraviețuitor” al gamei iPod. Acesta este practic un iPhone SE fără funcția de telefon, fiind echipat cu iOS 14 și putând rula toate aplicațiile de pe iPhone. Acesta a fost lansat în urmă cu doi ani și beneficiază de un ecran de 4” și de un procesor Apple A10 Fusion, același care se regăsea în iPhone X. Prețul său poate varia între 200 și 400 de dolari, în funcție de spațiul de stocare ales (32, 128 sau 256 GB).

Există zvonuri susținute de către redactorul Steve Moser de la MacRumors, care spun că în 2021, Apple va lansa un nou model iPod Touch. Este vorba despre un model care să marcheze cea de-a 20-a aniversare a seriei de dispozitive. Conform mesajului publicat de Moser pe Twitter, acest dispozitiv ar urma să folosească design-ul modern al seriei iPhone 12, cu margini drepte și ecran plat, cu un ecran mai mare și cu un ecran fără notch. Totuși, în jurul ecranului ar putea apărea niște margini destul de groase.

Dispozitivul nu ar fi echipat nici cu Face ID și nici cu Touch ID și ar putea fi dedicat utilizatorilor tineri, care încă nu dețin un smartphone propriu. În prezent, iPod Touch este prezentat drept un dispozitiv pe care poți urmări clipuri video, poți asculta muzică și rula jocuri de smartphone, deci probabil că un eventual iPod Touch nou ar fi îndreptat către același public.

Primele imagini care descriu acest dispozitiv nu sunt însă bazate pe planuri oficiale, așa că design-ul rămâne la nivel de zvon, momentan.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News