Meizu miniPlayer M6 SL – copiezi şi câştigi

30.08.2007
Meizu miniPlayer M6 SL - copiezi şi câştigi

Meizu nu este tocmai un brand recunoscut la nivel mondial. Vine din China şi încearcă să-şi facă un nume "împrumutând" de la alţii diverse caracteristici, în special elemente de design. Este cunoscut deja cazul lui Meizu M8, o clonă fidelă a mult mediatizatului iPhone. Acum chinezii de la Meizu au anunţat un nou model Portable Media Player, miniPlayer M6 SL.

Aromă de iRiver X20

Nu mă deranjează faptul că producătorul este chinez, mă simt însă nevoit să amendez lipsa sa de originalitate. Chinezii sunt recunoscuţi pentru acest lucru, tocmai ei care au de-a lungul istoriei nenumărate invenţii. Că au copiat iPhone nu mi se pare o mare blasfemie, nu sunt singurii şi oricum nu poţi să-i acuzi când copiază un produs de succes. Dar când deja îl copiază pe al doilea, este o problemă.

Meizu miniPlayer M6 SL, este un aşa-numit PMP, care se inspiră la nivelul designului de la iRiver X20. Cu excepţia butoanelor, restul elementelor de desing ne sunt cunoscute de la modelul celor de la iRiver. Singura schimbare la nivel de desing faţă de X20 este dată de butoane: iRiver X20 are un controller rotativ, în timp ce Meizu miniPlayer M6 SL are taste normale. Player-ul multimedia al celor de la Meizu este disponibil în două culori: alb şi negru.

Meizu M6 SL

Caracteristici tehnice

miniPlayer M6 SL are 55g şi dimensiuni de 79 mm X 48.2mm X 10mm. Ecranul TFT QVGA are 2,4 inch, cu o rezoluţie de 320 X 240 pixeli. Singurul reglaj ce poate fi configurat este luminozitatea. Conectarea la calculator se face prin USB 2.0. În ceea ce priveşte capacităţile, site-ul oficial este puţin confuz, în unele pagini vorbindu-se de doar două versiuni (4 GB şi 8 GB, memorie flash), în altele fiind prezentă şi o a treia versiune de doar 1GB. Este posbil ca cea de-a treia versiune să fie doar o greşeală strecurată pe site-ul oficial.

Formate

Meizu miniPlayer M6 SL suportă toate formatele uzuale audio şi grafice, plus filme în format XviD. În ceea ce priveşte formatele audio, sunt recunoscute WMA şi MP3 (inclusiv variantele cu bitrate variabil), OGG şi WAV. Ca formate grafice pot fi citite imagini cu extensia BMP, JPG şi GIF, nu mai mari de 1024×1024 pixeli. Filmele în format XviD trebuie să aibă 18 FPS şi un bitrate între 384 şi 512 kbps pentru a putea fi redate. Sunetul filmelor trebuie să fie în format MP3, stereo, cu bitrate între 56 şi 256 Kbps. Sunt suportate versiunile ID3V1 şi ID3V2 de tag-uri. În plus, miniPlayer M6 SL poate citi şi cărţi în fomat electronic.

Meizu M6 SL

Redare, radio, înregistrare

PMP-ul celor de la Meizu oferă un egalizator audio ce include profiluri presetate (Normal, Rock, Jazz, Classic, POP, Bass, Disco), dar lasă totodată utilizatorului libertatea de a-şi crea 3 profiluri suplimentare. Modulul FM inclus recunoaşte frecvenţele 76 Mhz – 108 Mhz şi permite salvarea a maxim 50 de posturi radio. Înregistrarea se poate realiza din două surse: FM şi microfon. Aceasta se salvează în format MP3 cu bitrate între 32Kbps-128Kbps.

Bateria este Li-ion de 700mAH şi promite până la 20 ore de muzică sau 6 ore de film. Încărcarea se face prin conectarea pe USB la calculator şi durează aproximativ 2,5 ore. Preţurile se vor situa în jurul a 110$ pentru versiunea de 4 GB şi 150$ în cazul celei de 8 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News