Noile iPod-uri vor oferi mai puţin spaţiu de stocare

02.07.2015
Noile iPod-uri vor oferi mai puţin spaţiu de stocare

Suntem obişnuiţi să auzim informaţii despre produse noi care îşi depăşesc în specificaţii predecesorii, însă Apple pare să meargă în sens invers. Chiar dacă faimoasa companie încă nu a făcut un anunţ oficial, o serie de informaţii despre următoarele versiuni de playere media iPod a fost găsită în fişierele noului iTunes 12.2, lansat odată cu iOS 8.4 şi Apple Music. Cel mai curios este că acestea nu sunt o îmbunătăţire faţă de cele de pe piaţă.

Fiecare produs din gama iPod (Touch, Nano şi Shuffle) va primi trei culori noi: albastru, roz şi auriu. Acestea vor fi însă identice în specificaţii şi funcţie cu variantele precedente, în afara spaţiului de stocare intern. În ciuda lipsei de informaţii oficiale, se pare că o imagine de promovare a scăpat din cadrul secretoasei companii, sugerând că odată cu acest „downgrade”, gama iPod va primi un preţ scăzut.

Decizia de a limita spaţiul de stocare pare să fie influenţată direct de serviciul pentru streaming de muzică. iPod Touch devine astfel cel mai ieftin dispozitiv de pe care te poţi abona la Apple Music, iar faptul că foloseşte o conexiune WiFi pentru a primi conţinut îi limitează nevoia de spaţiu de stocare intern. Nu este însă clar dacă acelaşi lucru se va întâmpla şi cu modelele Nano şi Shuffle, întrucât acestea nu au capabilitatea de a se conecta la internet şi mai mult ca sigur nu vor putea accesa Apple Music. Se pare că noile modele de iPod vor ajunge în magazine pe 14 iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult